Κεντρική Ηρακλής Ηρακλής – ΑΕΚ 86-74: «Ροπαλιά» επιβίωσης και δεύτερη νίκη για τον «Γηραιό»

Ηρακλής – ΑΕΚ 86-74: «Ροπαλιά» επιβίωσης και δεύτερη νίκη για τον «Γηραιό»

iraklis aek

Ο Ηρακλής υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League. Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, τα πάντα στο Ιβανώφειο, είχαν τη σφραγίδα του αδικοχαμένου Στέφαν Γέλοβατς. Οι παίκτες και των δυο ομάδων φορούσαν τον αριθμό τους ωστόσο η φανέλα έγραφε το όνομα του εκλιπόντος. Μάλιστα στο 13′ η ροή του αγώνα διεκόπη, προκειμένου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού καλαθοσφαιριστή της «Ένωσης».

Στα αγωνιστικά θέματα, ο Ηρακλής πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 86-74. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Σκορδίλης και Κουζέλογλου με  21 και 15 πόντους αντίστοιχα. Ακόμα, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γούλριτζ με 17 πόντους. από την άλλη, ξεχώρισαν για την ΑΕΚ οι Χάμερ και Γκρίφιν με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στον αγώνα και με όπλο τον τρομερό Γκρίφιν προηγήθηκε με 12-2 μέσα στο Ιβανώφειο. Από την άλλη ο Ηρακλής έμοιαζε μουδιασμένος αρχικά. Ωστόσο στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς, εκμεταλλεύτηκαν την καλή τους άμυνα, καθώς επίσης και τον πολύ καλό Γάιο Σκορδίλη. Συγκεκριμένα, η γηπεδούχος ομάδα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21-12, κατάφερε να πλησιάσει προς το τέλος της περιόδου. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 22-27 υπέρ της ΑΕΚ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πιο αμφίρροπο. Οι δυο ομάδες ήταν πάντα κοντά στο σκορ, με την ΑΕΚ να μη μπορεί να κρατήσει κάποια αξιόλογη υπέρ της διαφορά. Ο Ηρακλής από την άλλη συνέχισε να είναι πολύ καλός κάτω από το καλάθι.

Ο Νίκος Παππάς βγήκε μπροστά για την «Ένωση», έχοντας 4/6 τρίποντα με το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ηρακλής από την άλλη κατάφερε να περάσει μπροστά με τον Σκορδίλη, κάνοντας το σκορ 34-33. Ωστόσο ο γκαρντ των φιλοξενούμενων απάντησε με τρίποντο, διαμορφώνοντας το 34-36.

Με τον αγώνα να συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό, στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ προηγούνταν με 45-42.
Το δεύτερο δεκάλεπτο έκρυβε ένα ακόμα δυσάρεστο. Συγκεκριμένα, ο Μπράιαντ Ανγκόλα, δέχθηκε ένα χτύπημα το οποίο δε φαινόταν σοβαρό. Όμως ο παίκτης δεν μπορούσε να συνέλθει, καθώς έπιανε το λαιμό του. Τελικά χρειάστηκε να φτάσει ασθενοφόρο στο Ιβανώφειο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι δυο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ηρακλής είχε σε πολύ καλή μέρα τόσο τον Σκορδίλη, όσο και τον Κουζέλογλου. Από την άλλη η ΑΕΚ, είδε τους Γκρίφιν και Παππά να βγαίνουν μπροστά για την ομάδα τους.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 4.11′ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αγραβάνης εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σκορδίλη και έκανε το 57-54. Ακόμα, ο Ηρακλής διεύρυνε το προβάδισμά του με τρίποντο του Τέιλορ για το 60-56. Στη συνέχεια ο Γούλριτζ με τρίποντο έκανε το 68-59, βάζοντας την ομάδα του μπροστά με 9 πόντους.

Λίγο πριν λήξει το τρίτο δεκάλεπτο, ο «Γηραιός» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Μάλιστα με μια ελεύθερη βολή του Παπαδάκη μπήκε μπροστά με 10 πόντους. Στη συνέχεια η ΑΕΚ μείωσε και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 69-62, υπέρ των γηπεδούχων.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ξεκίνησε με τον Κουζέλογλου να σκοράρει για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 71-64. Μάλιστα ο Ηρακλής, έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος του κατάφερε να προηγηθεί με 75-66.Ο «γηραιός» προηγήθηκε και πάλι με τον Σκορδίλη με διψήφια διαφορά και σκορ 79-68.

Ο Ηρακλής στα λεπτά που απέμειναν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, έχοντας καθιερώσει διψήφια διαφορά. Στο τέλος του αγώνα, το φωτεινό ταμπλό στο Ιβανώφειο έγραφε 86-74 υπέρ των γηπεδούχων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 42-45, 69-62, 86-74.

  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής… από συνήθεια

Το τρίτο σερί πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε το πρωτάθλη…