Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Ο Κουζέλογλου “διπλός” πάλι με… παρέα

Ο Κουζέλογλου “διπλός” πάλι με… παρέα

giannis kouzeloglou laurio lavrio ionikos nikaia

Ο Γιάννης Κουζέλογλου (11π, 10ρ.) και ο Ντέβιν Ντέιβις (15π, 11ρ.) “έγραψαν” τα πρώτα τους “double-double” στη νίκη του Λαυρίου Megabolt επί του Ιωνικού Affidea και παράλληλα η ομάδα του έγινε η τρίτη ομάδα που ανέδειξε τρεις διαφορετικούς παίκτες με τέτοια επίδοση στη φετινή ΕΚΟ Basket League, μετά τη Λάρισα και τον Άρη, αφού είχε προηγηθεί ο Μαλίκ Ντάιμ (14π, 11ρ.) στο ματς του πρώτου γύρου με τον Προμηθέα.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και το προηγούμενο “double-double” του Γιάννη Κουζέλογλου σημειώθηκε με… παρέα από συμπαίκτη του. Όπως δηλαδή χθες δίπλα στον φόργουορντ του Λαυρίου Megabolt έφτασε σε ανάλογη επίδοση ο Ντέιβις, έτσι και πέρσι στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings (ο Κουζέλογλου είχε 11 πόντους και 13 ριμπάουντ) υπήρξε και δεύτερος παίκτης της ομάδας με “double-double”. Ήταν ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Για τον 24χρονο φόργουορντ πάντως το χθεσινό ήταν το τέταρτο “double-double” στην ΕΚΟ Basket League αφού είχε σημειώσει και άλλα δύο ως παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας στη σεζόν 2016-17.

Ακόμη ο Κουζέλογλου με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε χθες, έφτασε τα 330 και “έπιασε” τον Δημήτρη Κακλαμανάκη στην κορυφή της ιστορικής λίστας του Λαυρίου Megabolt. Πολύ σύντομα, λογικά στο ματς της επόμενης εβδομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, θα γίνει ο 1ος ριμπάουντερ στην 5ετή ιστορία της ομάδας στην ΕΚΟ Basket League.

Τέλος ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ έγινε χθες και ο 7ος σκόρερ στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στην κατηγορία. Με τους 11 πόντους που σημείωσε, έφτασε τους 348 και ξεπέρασε κατά δύο τον Στίβεν Γκρέι.

Κατά τα άλλα…

*Ο Κουίντον Ντεκόζι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός χθες και με τους 24 πόντους του ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, στο 40ό παιχνίδι του στην κατηγορία. Τόσους είχε σημειώσει και στην 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 ως παίκτης του Κοροίβου στην Πάτρα και απέναντι στον Προμηθέα. Ακόμη ο Αμερικανός γκαρντ ξεπέρασε τους 500 πόντους καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Με τους τρεις χθεσινούς πόντους του ο Μιχάλης Λούντζης ξεπέρασε τους 400 στο 69ο παιχνίδι του στην κατηγορία. Το τρίποντο στο οποίο ευστόχησε σε δύο προσπάθειες μάλιστα, ήταν το 50ό του (50/146).

*Από την πλευρά του Ιωνικού Affidea, με τους οχτώ πόντους που είχε χθες ο Θωμάς Κώττας ξεπέρασε τους 300 σε 128 παρουσίες στην ΕΚΟ Basket League.

*Στο 27ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Τζαμάλ Τζόουνς ξεπέρασε τα 100 ριμπάουντ έχοντας επτά κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …