Κεντρική NBA Διέσχισε το γήπεδο με 2 ντρίμπλες ο Αντετοκούνμπο! (vid)
NBA

Διέσχισε το γήπεδο με 2 ντρίμπλες ο Αντετοκούνμπο! (vid)

giannis bucks

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει εκθειαστεί πολλάκις για τα εξωπραγματικά αθλητικά του προσόντα. Ο συνδυασμός ύψους, αλτικότητας, μάκρους χεριών αλλά και διασκελισμού που διαθέτει, “τεντώνει” στα άκρα τα ανθρώπινα όρια, με τον “Greek freak” να ανταποκρίνεται απόλυτα στο παρατσούκλι του σε κάμποσες περιστάσεις. Μία από αυτές εκτυλίχθηκε και κατά τη διάρκεια του χθεσινού θριάμβου εναντίον των Μπρούκλιν Νετς.

Συγκεκριμένα, απέμεναν 3.1” για τη λήξη του ημιχρόνου, με τους Μπακς να έχουν επαναφορά κάτω από το καλάθι τους. Ο Ιλιασόβα πάσαρε στον Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν δεχόταν πίεση από τον αντίπαλο, οπότε είχε την ευχέρεια να αφήσει την μπάλα να σκάσει μία φορά κάτω και μετά να την “αρπάξει” και να ορμήσει.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας σούπερ-σταρ, παίρνοντας την μπάλα στα χέρια από το ύψος του τριπόντου, σχεδόν 20 μέτρα μακριά από τον δικό του στόχο, το καλάθι των αντιπάλων. Με την άψογη χρήση του κορυφαίου διασκελισμού που έχει δει κανείς στο άθλημα, ο Αντετοκούνμπο έκανε μία αριστερή και μία δεξιά ντρίμπλα, κατευθυνόμενος σε ζιγκ-ζαγκ κίνηση, πήρε τα βήματα από το τρίποντο και πέτυχε το λέι-απ, σε μια φάση που κόβει την ανάσα.

Το πρόβλημα, βέβαια, ήταν ότι οι διαιτητές ακύρωσαν το καλάθι, θεωρώντας το ως εκπρόθεσμο. Χρειάστηκαν αρκετά αναλυτικά ριπλέι αλλά η ετυμηγορία τους ήταν τελικά σωστή, με την μπάλα να βρίσκεται στην άκρη του… νυχιού του Αντετοκούνμπο, τη στιγμή που ο χρόνος εξέπνεε!

Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να στερήσει κάτι από τη “μαγεία” του παρακάτω αθλητικού αριστουργήματος.

Δείτε τη φάση

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …