Κεντρική NBA Επιτέλους νίκη για ΛεΜπρόν και Λέικερς! (vids)
NBA

Επιτέλους νίκη για ΛεΜπρόν και Λέικερς! (vids)

lebron 1

Μπορεί να χρειάστηκαν 4 προσπάθειες αλλά εν τέλει, οι Λος Άντζελες Λέικερς μπόρεσαν να καταγράψουν την πρώτη τους νίκη στη νέα εποχή, αυτή του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η ομάδα του Χόλιγουντ πήγε στην “έρημο” της Αριζόνα και επιβλήθηκε σχετικά άνετα των Φοίνιξ Σανς με 131-113, έχοντας φοβερό πλουραλισμό στην επίθεση και μια ελάχιστα βελτιωμένη άμυνα, συγκριτικά με την “ακαταστασία” των προηγούμενων ματς.

Ο “βασιλιάς” ανέλαβε καθήκοντα οργανωτή κι απόλυτου καθοδηγητή της επίθεσης, τελειώνοντας το ματς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Το παιχνίδι “άνοιξε” για τους Λέικερς στη 2η περίοδο, εκεί όπου εκτόξευσαν τη διαφορά χάρη σε ένα επιμέρους σερί 44-24. Το Φοίνιξ δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει κι η ψαλίδα δεν έκλεισε ποτέ πιο χαμηλά από τους 16 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτος σκόρερ για τους Λέικερς ήταν ο Λανς Στίβενσον, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας των αναπληρωματικών (2nd unit) και πέτυχε 23 πόντους ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ! Ο Τζαβέλ ΜακΓκί κάρφωνε ασταμάτητα (20 πόντοι με 8/13 σουτ, μέχρι και τρίποντο έβαλε!) ενώ οι Κούζμα και Χαρτ είχαν από 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Συνολικά 7 παίκτες των Λέικερς τερμάτισαν με +10 πόντους.

Από την άλλη, ο Ντέβιν Μπούκερ σταμάτησε στους 23 πόντους αλλά αποχώρησε από το ματς με τραυματισμό στον ιγνυακό τένοντα ενώ ο ΝτιΆντρε Έιτον επιβεβαίωσε την καταπληκτική επιθετική του φύση -για πρωτοετή παίκτη- με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ κι 11/14 σουτ. Η άμυνά του, βέβαια, παραμένει πρόβλημα…

Τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…