Κεντρική Basket League Άρης Πρίφτης, Γιαννάκης, Λάσκαρης και οικονομικά…

Πρίφτης, Γιαννάκης, Λάσκαρης και οικονομικά…

aristriada

aristriadaΗ τρίτη ήττα του Άρη από την ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει η σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης (όπως και για την “Ενωση” φυσικά) και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα. Ας δούμε… Σχετικά με τον Δημήτρη Πρίφτη, το στρατόπεδο του τελευταίου έχει αντιληφθεί εδώ και μήνες ότι δεν υπάρχει διάθεση για συνέχεια της συνεργασίας από τον Άρη. Μοιάζει διαδικαστικό το θέμα της λύσης του συμβολαίου του (διετές το συμβόλαιο που υπέγραψε, δηλαδή μπροστά υπάρχει ακόμη ένας χρόνος), με τον Ελληνα κόουτς να βρίσκεται στους “κίτρινους” -ως πρώτος προπονητής- από το 2014 και σχετικά με το αν ήταν το τελευταίο του ματς στον Άρη αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, να απαντά στην συνέντευξη Τύπου ότι… “εγώ αυτή την στιγμή είμαι κάτω από συμβόλαιο, έχω κάποια σχετική ενημέρωση αλλά πρέπει να διευθετηθούν κάποιες διαδικασίες”.

Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του, στους κόλπους της ομάδας (όχι κάτι επισήμως όμως) δεν θεωρείται πως θα υπάρξει κάποιο… απρόοπτο προκειμένου να μην αναλάβει ο Παναγιώτης Γιαννάκης την τεχνική ηγεσία, λέγεται πως έχει δώσει το “ΟΚ” στα όσα έχουν συζητηθεί με τον Άρη αν και “ακούστηκε” πως εφόσον προκύψει μια περίπτωση συλλόγου που μπορεί να την θεωρήσει πιο “ελκυστική” σε σχέση με αυτή των “κιτρίνων” (δύσκολο αυτό), τότε υπάρχει μια περίπτωση τελικά να μην κάτσει στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια πέρα από την ταύτιση των απόψεων με τον Γιαννάκη, το σημαντικό φυσικά είναι να πέσουν και οι σχετικές υπογραφές, με τους ανθρώπους του Άρη να καταλήγουν στον Ελληνα προπονητή με σκοπό να “χτίσει” την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε βάθος χρόνου και να γίνει με λίγα λόγια ένα… νέο ξεκίνημα με “αρχιτέκτονα” τον άλλοτε παίκτη των “κιτρίνων”. Πάντως σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα του Άρη, όλα ουσιαστικά εξαρτώνται από το οικονομικό. Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Λετονό, Μιχάλ Σούμποτινς, στις 31 Μαρτίου ο τελευταίος έκανε αγωγή κατά του Λάσκαρη διεκδικώντας 97,2 εκατομμύρια ευρώ και έχουν γίνει συζητήσεις για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και σήμερα το βράδυ το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Το “αγκάθι” της υπόθεσης του Λετονού προκάλεσε πρόβλημα στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, γι’ αυτό και φέτος υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Ο Λάσκαρης έχει ενημερώσει τους παίκτες ότι μέχρι τις 15 Ιούνη θα έχουν διευθετηθεί οι εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τις οφειλές και γενικότερα το θέμα με τον Λετονό… επιβάλλεται να τακτοποιηθεί έτσι ώστε το ζήτημα των οικονομικών να κυλήσει ομαλά. Είναι λογικό αυτά (τα οικονομικά) να είναι σε πρώτο πλάνο, είναι αυτονόητο ότι δεν θα είναι καλό να υπάρξει κάποια “εμπλοκή” αφού -στο ακραίο σενάριο- ελλοχεύει ο κίνδυνος προσφυγών (όπως “βγαίνει” από την πιάτσα των μάνατζερ) ενώ θα πρέπει να “τελειώσει” και τυπικά (οι σχετικές υπογραφές αφού αυτό είναι που… μετράει) το θέμα Γιαννάκη προκειμένου να “τρέξει” ο αγωνιστικός σχεδιασμός (έχοντας καθοριστεί το ακριβές μπάτζετ).

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Λάσκαρη που προανήγγειλε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ (στο τέλος της κανονικής περιόδου) ότι θα αναλύσει το πλάνο πενταετίας που έχει για τον Άρη ενώ σε ό,τι αφορά το ρόστερ, προφανώς οι αλλαγές-αποχωρήσεις θα είναι πολλές. Συμβόλαιο έχουν οι νεαροί Φλιώνης, Χρηστίδης, Δίπλαρος και Καλαιτζάκης, οι Μούρτος, Καββαδάς και Τσαιρέλης (είχε υπογράψει διετές και ο Άρης έχει οψιόν το καλοκαίρι, αν θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία) ενώ οι άλλοι είναι ελεύθεροι (Ζάρας και Ξανθόπουλος είναι θετικοί για την παραμονή αλλά φυσικά αυτή εξαρτάται από τις διαθέσεις του Άρη, με τους δύο παίκτες να έχουν βοηθήσει σημαντικά σε κάποια φετινά ματς ενώ μπορεί οι “κίτρινοι” να κάνουν… κίνηση παραμονής για τον Γουίλ Κάμινγκς αλλά το κασέ του πλέον έχει ανέβει αρκετά).  Στο κομμάτι των προσθηκών του ρόστερ, πολύ πρόσφατα μεταφέρθηκε στην πλευρά του Χρήστου Σαλούστρου πως υπάρχει καλή άποψη γι’ αυτόν…

Οπως και να έχει, στον Άρη εν όψει της νέας σεζόν θέλουν να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα (η αλήθεια είναι πως φέτος υπήρχαν πολλές ατυχίες με τραυματισμούς, δεν βρέθηκε η κατάλληλη αγωνιστική “χημεία” και οι επιλογές ξένων δεν αποδείχτηκαν οι καλύτερες δυνατές παρά το ότι η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια προσφέροντας υψηλά συμβόλαια) και με προσεκτικά βήματα το ζητούμενο είναι να μπουν οι βάσεις για ένα πολύ ισχυρό σύνολο μελλοντικά (σε αυτό στοχεύει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη υπομονή). Το πολύ μεγάλο “όπλο” για να γίνουν σημαντικά βήματα αν μη τι άλλο ο Άρης το διαθέτει και αυτό δεν είναι άλλο από την στήριξη των οπαδών του. Οταν σε αγώνα απέναντι στο Λαύριο το Παλέ έχει 4.500 κόσμο (!), όπως έγινε την φετινή σεζόν, γίνεται αντιληπτό το πόσο μεγάλη δύναμη-“σπρώξιμο” μπορούν να δώσουν στην ομάδα οι φίλοι των “κιτρίνων”…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τη δυναμική του κόσμου για τη δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δηλώνει έτο…