Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Come back, όπως παλιά” (vid)

“Come back, όπως παλιά” (vid)

"Come back, όπως παλιά" - Νίκος Σαρηγιαννίδης

kostas-papanikolaouΟ Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αποτελεί σημαντικός μέλος του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, μίλησε στο eBasket.gr, ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης των Πειραιωτών με την Καβάλα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρά τρεις νίκες και πέντε ήττες στον όμιλο-“φωτιά” του Τοπ-16. Οι “ερυθρόλευκοι”, κατά συνέπεια, βρίσκονται με την “πλάτη στον τοίχο” και διατηρούν μόνον μαθηματικές ελπίδες σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Ο “Παπ“, βέβαια, πιστεύει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το “come back“: “Η ομάδα μας, όταν βρίσκεται με την “πλάτη στον τοίχο”, αποδίδει πολύ καλύτερα. Τούτο, άλλωστε, πιστοποιείται και στο πρόσφατο παρελθόν. Όλα αυτά, όμως, είναι λόγια. Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε σε καθημερινή βάση.

Να κοιτάξουμε, επίσης, πώς θα νικήσουμε το κάθε ματς, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (04/03, 21:45). Προς το παρόν, έχουμε στο μυαλό μας μόνον αυτή την αναμέτρηση κι όχι τις υπόλοιπες”.

Τα “ερυθρόλευκο” πρόγραμμα (9η – 14η αγωνιστική):
Ολυμπιακός – Λαμποράλ Κούτσα 04/03
Μπάμπεργκ – Ολυμπιακός 10/03
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 18/03
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 25/03
Χίμκι – Ολυμπιακός 01/04
Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 08/04

Η αρχή για πολλά πράγματαpapanikolaou-olympiacos-kavala

Η χθεσινή αναμέτρηση με τους Αργοναύτες, μολονότι δεν είναι χρήσιμη για κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, ένεκα της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, αποτέλεσε μία καλή “προπόνηση” για τους Πειραιώτες.

Οι Πρωταθλητές προσέφεραν αρκετό θέαμα κι είχαν μπόλικη διάθεση επί 40 λεπτά, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του. Ο Παπανικολάου, από την πλευρά του, σημείωσε 18 πόντους (6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα), “μάζεψε” 7 ριμπάουντ και “μοίρασε” 4 ασίστ.

Ο Τρικαλινός άσος, δε, ευχήθηκε αυτή η επιβλητική νίκη να αποτελέσει την αρχή για πολλά πράγματα ενόψει της απαιτητικής συνέχειας: “Κάθε αναμέτρηση έχει τη δική της σημασία. Σε κάθε παιχνίδι οφείλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου, όπως και τον αντίπαλο. Μακάρι η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) νίκη κι εμφάνιση να σηματοδοτήσει την αρχή για πολλά πράγματα.

Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε ημέρα και -αναμφίβολα- αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί, έπειτα από μία νίκη κόντρα στην Καβάλα. Η τελευταία, συν τοις άλλοις, αγωνίσθηκε με απουσίες λόγω τραυματισμών, ενώ είχε κι ένα δύσκολο ταξίδι (σ.σ.: οδικώς)”.

Κάρι ή Χάρντεν; Παπανικολάου!curry-papanikolaou

Ο “Big Papa“, όπως τον αποκαλούσαν στο NBA, μετά τον Άρη (2008-’09), την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό (2009-’13) και την Μπαρτσελόνα (2013-’14), έζησε το αμερικανικό όνειρο για περίπου ενάμιση χρόνο.

Ως παίκτης των Ρόκετς, μάλιστα, αντιμετώπισε -μεταξύ άλλων- τον “εξωγήινο”, Στεφ Κάρι. Τον ρωτήσαμε, έτσι, αν προτιμά (παικτικά) τον ηγέτη των Ουόριορς συγκριτικά με τον πρώην συμπαίκτη του στο Χιούστον, Τζέιμς Χάρντεν.

Κάρι ή Χάρντεν; Προτιμώ Παπανικολάου (σ.σ.: γέλια)! Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Ο καθένας έχει το δικό του στιλ, το δικό του τρόπο παιχνιδιού. Ο Κάρι με τα τρίποντα και τις κινήσεις του στο παρκέ χωρίς την μπάλα κι ο Χάρντεν με την ευχέρεια στην ντρίμπλα. Αυτή η διαφορετικότητα τους κάνει τόσο ιδιαίτερους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…