Κεντρική Elite League Μαυροκεφαλίδης: «Έκπληξη ο Ολυμπιακός, απογοήτευση ο Παναθηναϊκός»

Μαυροκεφαλίδης: «Έκπληξη ο Ολυμπιακός, απογοήτευση ο Παναθηναϊκός»

Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο βετεράνος φόργουορντ, που έχει πάρει από τον χέρι τον Τρίτωνα και τον οδηγεί στο όνειρο της Α1, μίλησε αποκλειστικά στο ebasket.gr και την Ελένη Ανδρικοπούλου.

Ο Τρίτων, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2,  έχοντας κάποιους αγώνες παραπάνω από τις άλλες ομάδες. Πώς νιώθεις και που πιστεύεις ότι οφείλεται;

Είμαστε πρώτοι απλά έχει λιγότερα παιχνίδια η Καρδίτσα. Δεν μπορώ να πω ότι ακόμα παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε … Οπότε όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο πιστεύω θα φτάσουμε και στον στόχο μας που είναι ξεκάθαρα η Α1!

Πώς αντέδρασες μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ για αναβολή των εθνικών πρωταθλημάτων;

Δεν ξέρω ακριβώς ποιες είναι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης η οι εντολές της . Δεν μου αρέσει η απόφαση της ΕΟΚ σίγουρα. Γιατί ήδη κάποιοι παίκτες φοβούνται ότι θα γίνει όπως πέρσι και πρόπερσι  και δεν το αντέχουν οικονομικά αυτό. Επίσης, δεν ξέρω αν μια ομοσπονδία πρέπει να αποφασίσει γι αυτό αντί της κυβέρνησης. Οπότε ας ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε σε 2 βδομάδες.

Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη ανέφερε:

Ο Ολυμπιακός είναι η έκπληξη της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός, είναι, δυστυχώς η απογοήτευση της διοργάνωσης. Κρίμα … Τουλάχιστον αφού είναι σε αυτή την θέση ας προωθήσει κάποιους νέους Έλληνες παίκτες αντί ξένους αμφιβόλου αξίας ….

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, μιας και έχει αγωνιστεί και στην ΑΕΚ αλλά και στον ΠΑΟΚ, σχολίασε και την πορεία των δύο «Δικεφάλων».

Η ΑΕΚ έχει αρκετά θέματα να λύσει οικονομικής φύσεως. Αν μπορέσει να τα λύσει θα είναι καλό για το μπάσκετ να έχουμε μια δυνατή ΑΕΚ. Όσο για τον ΠΑΟΚ, φαίνεται επιτέλους η ομάδα να βγάζει υγεία από πολλές πλευρές. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα γιατί εκεί ξεκίνησα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα!

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

Ο Μίντλεντον όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Αλλά και ο Σοφοκλής (Σχορτσιανίτης) είτε αντίπαλος είτε σαν συμπαίκτης στην προπόνηση ήταν ακατόρθωτο να τον σταματήσεις… κ.α. πολλοί σίγουρα!

Ποια στιγμή θα σου μείνει αξέχαστη;

Είναι πολλές οι στιγμές καλές και κακές…Προσπαθώ να θυμάμαι καλές στιγμές .. Δεν θα πω κάποιο κύπελλο ή αγώνα… Θα πω τα αποδυτήρια που γίνεται μέγας χαβαλές κι εκεί περνάμε πραγματικά καλά!

Ποιο ήταν το πρότυπό σου και πώς ξεκίνησες να παίζεις;

Σίγουρα ξεκίνησα λόγω Γκάλη το μπάσκετ. Τον πρόλαβα στον Παναθηναϊκό. Αλλά, λόγω ύψους, ξεχώριζα Ντίνο Ρατζα, Νοβίτσκι, Ολάζουον, Ντίβατς.. Αν τους ενώσεις επειδή έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά φτιάχνεις ένα τέλειο ψηλό..

«Μας σόκαρε όλους ο θάνατος του Στέφαν Γέλοβατς. Κρίμα να χάνεται ένας τόσο νέος  άνθρωπος. Απλά να είναι δυνατοί οι δικοί του άνθρωποι να τον θυμούνται», τόνισε για το θάνατο του Σέρβου.

Ποιος ήταν ο καλύτερος και ποιος ο χειρότερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί;

Ήταν αρκετοί οι καλοί προπονητές που είχα την τύχη να συνεργαστώ. Ο Ζντοβτς ήταν ανώτερος όλων. Από λεπτομέρειες μπορούσε να στα αναλύσει όλα. Όλα, εκτός από την ψυχολογία … Αλλά ο Σφαιρόπουλος με τον Σούλη ήταν αυτοί που με ώθησαν περισσότερο στην καριέρα μου. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο!

Ο χειρότερος μακράν για μένα προπονητής ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. Μακράν από τον δεύτερο … Αν και θεωρώ είναι πολύ καλός τακτικά, αλλά μόνο αυτό.

Καλύτερος συμπαίκτης;

Υπάρχουν πολλοί καλοί συμπαίκτες. Αλλά, θεωρώ με αυτόν που ταίριαξα πιο πολύ αγωνιστικά κ εξωγηπεδικά σαν παρέα ήταν ο Γιοτάμ Χαλπερίν. Ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό και στην Αγία Πετρούπολη και χρόνια αντίπαλοι από μικρές εθνικές ομάδες.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

Η συμβουλή και το μυστικό είναι η αγάπη και η αφοσίωση!

Αθλητισμός ή πρωταθλητισμός; Πόσο δύσκολος είναι ο πρωταθλητισμός; Ο αθλητισμός σίγουρα έχει υγεία … Ο πρωταθλητισμός έχει σωματική κ ψυχική καταπόνηση. Αλλά, είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Πώς βλέπεις που πλέον τα 4-5αρια σουτάρουν τόσο πολύ και δεν προτιμάται το ποστ παιχνίδι?

Είναι η νέα εποχή πλέον. Όποιος δεν σουτάρει είναι δύσκολο γι αυτόν να βρει επιθετικές λύσεις στο ματς.

Πες μου την καλύτερη πεντάδα αυτή τη στιγμή για σένα σε Ευρώπη και NBA.

Καλάθης, Μίσιτς, Χίγκινς, Μίροτιτς, Μιλουτίνοφ στην Ευρώπη.

Στο NBA, Ντόντσιτς, Λεμπρόν, Ντουράντ, Αντετοκούνμπο και Άντονι Ντέιβις.

Όσον αφορά του στόχους για τη νέα χρονιά, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ήταν λιτός: «Στόχος για την νέα χρόνια να είμαστε υγιείς και βλέπουμε για το μπάσκετ», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Ελένη Ανδρικοπούλου
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…