Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Καρλ, Σφαιρόπουλος, Πασκουάλ, Γαλάνης

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλειστό του Πανελληνίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το σεμινάριο του ΣΕΠΚ. Μια διοργάνωση, που είχε μπει στον… πάγο τα προηγούμενα δύο χρόνια, λόγω του κορωνοϊού. Μια διοργάνωση, που είχε και άρωμα… ΝΒΑ, λόγω Κόμπι Καρλ.

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι προπονητές, όπως ο Τσάβι Πασκουάλ, αλλά κι Έλληνες, όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, ο Ηλίας Κατζούρης ήταν οι ομιλητές. Παρουσία τουλάχιστον 300 συναδέλφων τους, μίλησαν για τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τις απαιτήσεις, που έχει το επάγγελμα του προπονητή.

Παρών, όπως αναφέραμε, ήταν και ο Κόμπι Καρλ, βοηθός του Ντοκ Ρίβερς στους Σίξερς και πρώτος προπονητής στην ομάδα που αγωνίζεται στη G-League. Ο Καρλ, υπήρξε παίκτης του NBA για επτά σεζόν, ενώ έχει θητεύσει και στην Ευρώπη σε Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Η γνωριμία με τον Γαλάνη

Ο Κόμπι Καρλ, βρίσκεται στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του κόουτς Δημήτρη Γαλάνη και του Κώστα Χαρίση, για να συμμετάσχει στο United Camp (ξεκίνησε στις 27/06 κι ολοκληρώνεται στις 08/07) στην Κω.

galanis karl

Γνωρίζει άλλωστε, πολύ καλά τα των ελληνικών ομάδων, έχει κοουτσάρει τους Κώστα και Θανάση Αντετοκούνμπο, και δηλώνει λάτρης της Ευρώπης. Σε μια σύντομη συνομιλία με το ebasket.gr, ο Κόμπι Καρλ αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και στο πόσο έχει επηρεαστεί από τον Κόμπι Μπράιαντ.

«Όταν παίζεις δίπλα στον Κόμπι Μπράιαντ δεν γίνεται να μην επηρεαστείς, από την αγάπη του για την Ευρώπη. Οι δύο κόσμοι έχουν έρθει πολύ κοντά. Το NBA μελετά το μπάσκετ και θέλει να εξελίσσει το άθλημα διαρκώς. Στην Ευρώπη υπάρχει πολύ ταλέντο».

– Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;
«Ο Γιάννης αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Όχι μόνο για το παιχνίδι του, αλλά κυρίως για τη νοοτροπία του».

galanis karl giannakis

– Θέλετε να μας πείτε για τους δεσμούς σας με την Ελλάδα;
«Η σχέση μου με την Ελλάδα, ξεκίνησε έπειτα από τη γνωριμία με τον κόουτς Γαλάνη. Επισκέφθηκε πολλές φορές την Αμερική και το Λος Άντζελες. Είχαμε πει αρκετές φορές να έρθω κι εγώ στην Ελλάδα, να κάνουμε ένα Camp. Τα καταφέραμε φέτος. Είμαι ενθουσιασμένος και ταυτόχρονα ανυπόμονος να προπονήσω τα μικρά παιδιά και να τα βοηθήσω να εξελιχθούν».

– Ποια είναι η γνώμη σας για τους Έλληνες προπονητές;
«Είναι πολύ καλοί. Βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και κρατούν το μπάσκετ ψηλά. Μέσα από τις κουβέντες μας με τον κόουτς Γαλάνη γνωρίζω και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Έχετε, όμως, ένα τεράστιο δώρο στα χέρια σας: Την αγάπη για το άθλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…