Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Είμαστε ο ΠΑΟΚ και θα παλέψουμε”

“Είμαστε ο ΠΑΟΚ και θα παλέψουμε”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Γαλλία, προκειμένου να τεθεί αντιμέτωπος με τη Λιμόζ, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των “32” του Γιούροκαπ. Οι “ασπρόμαυροι” προέρχονται από μια οριακή ήττα στο ΣΕΦ, έχουν σημαντικές απουσίες (σ.σ: Σχορτσανίτης, Βασιλειάδης) και συν τοις άλλοις ακόμα κι αν νικήσουν χρειάζονται νίκη της, αδιάφορης, Όλντενμπουργκ μέσα στη Βαλένθια.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, επεσήμανε τη δυσκολία της αποστολή που έχει μπροστά της η ομάδα του αλλά σημειώνει πως ο ΠΑΟΚ πάντα παλεύει μέχρι τέλους:

“Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με τις συνθήκες που υπάρχουν. Ελάχιστες ώρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου τα παιδιά τα έδωσαν όλα για τη νίκη, με περιορισμένες επιλογές και λύσεις λόγω των απουσιών που έχουμε και φυσικά μέσα στην έδρα της Λιμόζ, ένα παραδοσιακό και πολύ δύσκολο γήπεδο μπάσκετ. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, δεν ορίζουμε εμείς την τύχη μας, ούτε καν η Βαλένθια που ξεκίνησε σαν φαβορί από τον όμιλο ορίζει την δική της τύχη. Μόνο η Λιμόζ που χρειάζεται ένα αποτέλεσμα. Όλα αυτά οριοθετούν πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή μας.

Αν έχουμε ενέργεια και μπορέσουμε να την βγάλουμε στο γήπεδο, δεν τους αφήσουμε να τρέξουν και μείνουμε αφοσιωμένοι στο πλάνο μας θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι άλλη ομάδα πλέον η Λιμόζ, παίζει διαφορετικά, έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία και το δείχνει κάθε φορά στο γήπεδο. Πρέπει να παλέψουμε, είμαστε ο ΠΑΟΚ και ότι έχουμε πρέπει να το βγάλουμε στο γήπεδο”.

markovic-paok

Ο Νίκολα Μάρκοβιτς, από την πλευρά του, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, τόνισε:

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ: “Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χάνεις ένα παιχνίδι με αυτό τον τρόπο κι εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που φτάσαμε τόσο κοντά σε μία τέτοια νίκη. Αν μάλιστα υπολογίσω μόνο τα παιχνίδια με αυτές τις δύο ομάδες, τότε είναι τρεις αγώνες, τους οποίους χάσαμε με τον ίδιο τρόπο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα και παρά το γεγονός ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί ως το τέλος και διεκδικήσαμε τη νίκη. Ήταν μία πολύ σκληρή ήττα”.

Για αυτό που μένει από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Χάσαμε, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το πώς προσεγγίσαμε αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο είχαμε κάνει στο παιχνίδι με την Βαλένθια. Είχαμε ενέργεια και πολύ μαχητικό πνεύμα. Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτό τον τρόπο προσέγγισης και στη συνέχεια νομίζω ότι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για τον αγώνα με την Λιμόζ: “Ξέρουμε ότι δεν έχουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια, εξαρτόμαστε από άλλα πράγματα. Το παιχνίδι με τη Λιμόζ θα είναι πολύ δύσκολο, ίσως και να είναι το τελευταίο μας για φέτος στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε και θα μπούμε στο γήπεδο με αυτό τον στόχο. Και δεν θα έχουμε στο μυαλό μας, εάν θα κερδίσουμε τελικά κάτι με τη νίκη ή όχι.

Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να είμαστε κοντά στο σκορ, για να πάρουμε τη νίκη, απέναντι σε μία εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο παιχνίδι.

Μπορεί να είναι οι ίδιοι παίκτες, αλλά είναι άλλη ομάδα, παίζουν διαφορετικά. Θα είναι σίγουρα πρόβλημα για μας η κούραση. Έχουμε μικρό ρόστερ, χωρίς τον Κώστα και τον “Σόφο” είμαστε ακόμα λιγότεροι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…