Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Η… “ζώνη” της νίκης

Η… “ζώνη” της νίκης

likogiannis1

likogiannis1

Η αλλαγή της άμυνας σε ζώνη αποτέλεσε το στοιχείο που άλλαξε όλον τον ρου του αγώνα στο κλειστό της Καλαμίτσας, όπου η ο Κολοσσός πέτυχε μια επιβλητική νίκη κόντρα στην Καβάλα, που την θέτει κοντά στο δρόμο προς την Α2. Ο Άρης Λυκογιάννης εξήγησε τον τρόπο που ήρθε αυτό το ροζ φύλλο και απένειμε τα εύσημα στον κόσμο των γηπεδούχων, για τη συμπεριφορά τους:

“Πριν μιλήσω για το ματς θέλω να εκφράσω εκ μέρους της ομάδας τα συγχαρητήρια προς τον κόσμο της Καβάλας! Παίξαμε σε ένα γήπεδο μέσα σε μία απόλυτα φίλαθλη ατμόσφαιρα, με μία ομάδα που καίγονταν για αποτέλεσμα, με τον κόσμο μέσα σε κόσμια πλαίσια να τη βοηθάει και να τη σπρώχνει στη νίκη και ταυτόχρονα στο τέλος να αναγνωρίζει την ανωτερότητα μας και να χειροκροτεί.

Νομίζω επιθετικά σε όλο το ματς είχαμε ρυθμό και βρίσκαμε λύσεις με υψηλά ποσοστά στα περιφερειακά σουτ, η άμυνα μας όμως είχε πρόβλημα και πολλοί παίκτες φορτώθηκαν με πολλά φάουλ. Εκεί που κρίθηκε το παιχνίδι ήταν στο δεύτερο ημίχρονο με την άμυνα ζώνης, κλείσαμε τους διαδρόμους, αναγκάζοντας την Καβάλα να πάει σε περιφερειακά σουτ”.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Γιάννης Γεωργαλής, υποστήριξε: “Γνωρίζαμε η Καβάλα πως παίζει ένα ματς “ζωής ή θανάτου” και θέλαμε αυτή την πίεση να τη μεγαλώσουμε μέσα στο παιχνίδι και αν γυρίσει εναντίον της. Είχαμε προβλήματα πολλά στο πρώτο ημίχρονο στη “man to man” άμυνα, με τη ζώνη όμως δώσαμε κάποια σουτ τα οποία δε βάλανε, εμείς αντίθετα βάλαμε αυτά τα τρίποντα που έπρεπε και η πίεση μεγάλωσε και έκοψαν τα πόδια των παικτών της.

Να δώσω με τη σειρά μου συγχαρητήρια στον κόσμο της Καβάλας, σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την ομάδα οι φίλαθλοι ήταν κόσμιοι και να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να σωθεί η ομάδα της Καβάλας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…