Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

hamilton promitheas kolossos jpg

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου

Νικηφόρα συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Basket League ο Προμηθέας Πάτρας, καθώς επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 96-73. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και παρότι είδαν τους Νησιώτες να πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής κατάφεραν στο τέταρτο δεκάλεπτο να κρατήσουν το προβάδισμα τους, να διευρύνουν τη διαφορά και να πάρουν εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένα, αλλά σιγά σιγά ο Προμηθέας άρχισε να παίρνει τα ηνία στο σκορ. Η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι έχοντας 9/9 σουτ (5/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα) με την άμυνα του Κολοσσού να τα βρίσκει σκούρα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (24-11). Οι Νησιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις και έμειναν πίσω στο σκορ στο φινάλε της πρώτης περιόδου (26-15).

Ο Κολοσσός με ένα μικρό σερί έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά η αντεπίθεση του δεν συνεχίστηκε. Ο Προμηθέας Πάτρας με πρωταγωνιστή τον Πλώττα (8 πόντοι με 1/1 δίποντο και 2/2 τρίποντα) ανέκτησε το διψήφιο προβάδισμα του. Η διαφορά είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και τους 18 πόντους (42-24)! Οι γηπεδούχοι χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα κράτησαν το προβάδισμα τους και έκλεισαν το ημίχρονο στο +15 (48-33).

Για πολύ ώρα στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς πήγαινε μία σου και μία μου, αλλά στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Κολοσσός έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση. Η ομάδα της Ρόδου με σερί 13-0 κατάφερε όχι μόνο να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10, αλλά να πλησιάσει και σε απόσταση καλαθιού (64-62). Ο Προμηθέας έδειχνε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, με συνεχόμενες κακές επιθέσεις και λάθη και από την άνεση του +15 βρέθηκε να πιέζεται ασφυκτικά! Οι Πατρινοί άντεξαν και με ένα μικρό σερί 4-0 κατάφεραν να κρατήσουν έστω και δύσκολα το προβάδισμα τους (68-62). Οι φιλοξενούμενοι σ΄αυτό το δεκάλεπτο σημείωσαν συνολικά 29 πόντους, αλλά η άμυνα τους δεν λειτούργησε εξίσου καλά με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ο Προμηθέας βρήκε τις λύσεις και πάλι έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο εκπληκτικός στο ματς Πλώττας και ο Κάουαν «βομβάρδισαν» από μακριά και έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (76-64). Το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε σκληρό, με τους διαιτητές να σφυρίζουν συνέχεια και μάλιστα να ρίχνουν και τεχνικές ποινές για διαμαρτυρίες. Η ομάδα της Πάτρας ήλεγξε πλήρως το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 96-73.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 48-33, 68-62, 96-73

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…