Κεντρική NBA Δεν χαμπαριάζει από έδρες
NBA

Δεν χαμπαριάζει από έδρες

kalathis

kalathis

Όταν έχεις βιώσει ατμόσφαιρα ελληνικού “αιώνιουντέρμπι αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στα πλαίσια της Ευρωλίγκα, οι έδρες του ΝΒΑ μοιάζουν με… εκκλησία. Ο Νικ Καλάθης, απόντος του Μπένο Ούντριχ και με τον Μάικ Κόνλι να αποχωρεί τραυματίας, μπήκε στο παρκέ και αναπλήρωσε επάξια το κενό τους στην προχθεσινή αναμέτρηση στο Πόρτλαντ, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις πρώτες δύο στο Μέμφις, που βρήκαν νικητές τους Γκρίζλις.

Μιλώντας στα αμερικάνικα μέσα, ο ομογενής γκαρντ ενθυμούμενος την παρουσία του στον Παναθηναϊκό εξήγησε ότι δεν τον αποσυντονίζουν ακόμα και οι πιο καυτές έδρες στο ΝΒΑ καθώς “Έπαιξα για τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη και σε εχθρικά περιβάλλοντα. Το έχω ξαναπεράσει. Θυμάμαι σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με 18.000 θεατές, φωτοβολίδες, κροτίδες να σκάνε…

Στην Ευρώπη ρίχνουν κροτίδες στους αντίπαλους πάγκους και έχω συνηθίσει σε τέτοιο κλίμα κι αυτό με έχει βοηθήσει. Σαν παίκτης μου αρέσει να παίζω σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον. Ζεις για τέτοιες στιγμές, να πηγαίνεις στην έδρα του αντιπάλου και να τον νικάς”.

Αναφορικά με τον αυξημένο ρόλο του ελέω τραυματισμών, τόνισε: “Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω δουλέψει σκληρά και μπήκα μέσα να κάνω αυτό που ξέρω. Η ομάδα μας ξέρει τι να κάνει, έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και είναι εύκολο να παίζω δίπλα τους”.

Ο προπονητής του, Ντέιβιντ Γιόεργκερ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον διεθνή γκαρντ, υπογραμμίζοντας ότι: “Πιστεύω πως ήταν εξαιρετικός. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει από την Ευρώπη και τις διεθνείς διοργανώσεις τον έχει βοηθήσει. Πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλός.

Δεν μπορούσε να παίξει στα πλέι οφ (σ.σ. λόγω τιμωρίας) και φέτος ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα για αυτόν, αλλά διατηρήθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας και τα έχει πάει πολύ καλά στο ρόλο του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …