Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Ο Λιόλιος κι οι… υπάλληλοί του

Ο Λιόλιος κι οι… υπάλληλοί του

Αναπτυξιακό, Λιόλιος

Ωραίος ο Βαγγέλης Λιόλιος. Δεν έχω λόγια!…

Από το παραμύθι του Γιώργου Βασιλακόπουλου («δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία»), περάσαμε στο παραμύθι του διαδόχου του. «Δεν θέλω να δω παιδάκι να κλαίει» είχε πει στους διαιτητές ο Βαγγέλης Λιόλιος. Από τότε έχει κλάψει μέχρι κι η μάνα τού… Πελέ. Τίποτα, όμως, δεν είναι τυχαίο.

Ο Αριστείδης θα τα γράψει όλα. Πότε είπε ο «σωλήνας» ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία; Όταν είδε το μπάχαλο, που ο ίδιος δημιούργησε. Είτε εκούσια, είτε αφήνοντας κάποιους τυχάρπαστους να κάνουν κουμάντο, χρησιμοποιώντας το όνομά του. Παίρνω όρκο ότι δεν είχαν τη συναίνεσή του κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο για τον Βασιλακόπουλο.

Ο Λιόλιος πίστεψε (τον κολλητό του) ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στη διαιτησία. Είχε -ενδεχομένως- την καλύτερη των προθέσεων, αλλά δεν έχει τον τρόπο. Θα του τον πω εγώ: Για να έχουμε καλές διαιτησίες πρέπει να έχουν διαιτητές και παράγοντες, που έχουν προσωπικότητα. Διαιτητές ευνούχος είναι η χαρά των λαμόγιων.

Όποτε μπορεί ο κ. Λιόλιος

Τι σημαίνει διαιτητές με προσωπικότητα; Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Βαγγέλης Λιόλιος ενημέρωσε όσους μετείχαν στη σχολή Κομισάριων (περίπου 200 άτομα) ότι αύριο το μεσημέρι (13:00) θα τους μιλήσει διαδικτυακά. Τότε μπορεί ο πρόεδρος, τότε θα μιλήσει κι εκείνοι πρέπει να σταματήσουν ότι κάνουν, για να τον ακούσουν.

Δεν σκέφτηκε ο κ. Λιόλιος ότι το μεσημέρι τής Παρασκευής το 90% των υποψήφιων Κομισάριων εργάζεται. Δεν είναι υποτελείς του Αυτοκράτορα, είναι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ, που βγάζουν ένα μεροκάματο, αλλά δεν είναι συνταξιούχοι, άνεργοι, τύποι που κάθονται όλη μέρα και πετάνε φελλούς στο βαρέλι, περιμένοντας να ωριμάσει το ουίσκι.

Βεβαίως έχει αξία να τον ακούσουν, μπορεί να θέλει να τους δείξει πώς οργανώνεται μια κερκίδα. Αλλά και σοβαρά πράγματα να θέλει να τους πει, ας το κάνει Κυριακή μεσημέρι, που δεν δουλεύουν οι περισσότεροι.

Τι λέει ο Αριστείδης; Ότι για να μην κακοκαρδιστεί ο Λιόλιος, κάποιοι θα κάνουν άνω κάτω το πρόγραμμά τους. Αυτοί οι άνθρωποι, θα κληθούν αύριο να διαχειριστούν αγώνες υψηλού ανταγωνισμού, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Πώς θα τα καταφέρουν, αν ξεκινούν με την κουλτούρα τής υποταγής;

Έχετε -αλήθεια- αμφιβολίες για το τι θα συμβεί με εκείνους, που θα σκεφτούν να αμφισβητήσουν το… βούλευμα του Αυτοκράτορα; Εδώ διαιτητές με σπουδαία καριέρα -υψηλόβαθμοι- σπεύδουν να φιλήσουν δαχτυλίδι, για να είναι αρεστοί.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Λιόλιος. Άντε και μια φορά στο τόσο να τους υποχρεώνει να τον βλέπουν μέσω zoom. Το πρόβλημα είναι πως από κάτω από αυτόν, έρχονται οι πρωτοκλασάτοι αυλικοί, που ζητούν από τους άλλους να τους δείξουν σεβασμό και πάει σχοινί κορδόνι. Αυτόν τον ραγιαδισμό σιχαίνεται ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Sold out και το Game 4

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπα…