Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Η ΟΔΚΕ κι ο Σαμουήλ στο Κούγκι

Η ΟΔΚΕ κι ο Σαμουήλ στο Κούγκι

ΟΔΚΕ και Κούγκι

Ποιος θα το έλεγε; Η επανάσταση θα ξεκινήσει από την ΟΔΚΕ.

Μια χαρά. Όχι μπράβο στον Παντελή Ελευθεριάδη και στην ολιγομελή ηγετική του ομάδα, που έχουν… ενώσει τον χώρο της διαιτησίας. Γιατί, ως γνωστόν, η ΟΔΚΕ λειτουργεί απολύτως ενωτικά. Το είδαμε στη Γενική Συνέλευση, που για να μην υπάρχουν εντάσεις έγινε… πίτα! Πού να τα δείτε αυτά βρε αγροίκοι, μόνο ο Παντελής, ο Θεόφιλος κι ο Κωνσταντίνος έχουν τέτοιες ιδέες.

Ο Αριστείδης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, έχει μεγάλο αρχείο με μηνύματα, έχει ερωτική σχέση με τη διαιτησία. Δεν είναι ο μόνος, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Για έρωτες θα μιλάμε τώρα; Αν κι υπάρχει ένας… έκπτωτος άγγελος κι ένας αποτυχημένος έρωτας, που θα μας απασχολήσουν.

Αλήθεια τώρα, έφτασαν κάποιοι δύσμοιροι (Αντωνάκη θα πετάξεις ΚΑΙ τη Δευτέρα αετό, ή επειδή το κάνεις καθημερινά θα το αποφύγεις), που γλύφουν εκεί που έφτυναν και που έχουν καταντήσει να εκφράζονται μέσω του αγράμματου. Του τύπου που σχολιάζει μια ανακοίνωση, χωρίς να βάλει την ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της, αλλά για ποιον δημοσιογράφο μιλάμε; Τρωγλοδύτης, «ορφανό του σωλήνα», που έπιασε στασίδι δίπλα στους ανύπαρκτους της διαιτησίας, προκειμένου να πάρει κάτι από τα αποφάγια του Βαγγέλη. Με αυτόν κάνουν κολεγιά ο Νίκος ο λεβέντης, ο πάλαι ποτέ αντιστασιακός, ο Αντώνης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του κι οι υπόλοιποι, τους οποίους (α ρε Ηλία, πού με έμπλεξες) υπερασπιζόμουν, σε μια άλλη ιδεατή ΟΔΚΕ.

Ο… έκπτωτος Άγγελος δίνει τα ρέστα του -και κάτι άλλο, που δεν μου επιτρέπεται να γράψω- μπας και μπει στο μισθολόγιο. Εγώ, επειδή είμαι Δίκαιος, του το δίνω. Άξιος. Άλλωστε, είναι ο μόνος που συνεχίζει να γράφει, για ένα σύστημα που έχει αποτύχει, που κι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι υπό κατάρρευση και που σύντομα θα είναι και δαπανηρό για τους μετέχοντες. Γιατί έχουν να πληρώσουν πολλά χρήματα, περισσότερα από αυτά που φαντάζονται.

Στο πυρ το εξώτερο ο προδότης

Πάμε και στον… ερωτικό τύπο. Ωραίος τύπος. Του λες «σχόλασε η Γενική Συνέλευση» και σου απαντά «θα έρθω να πιούμε ένα κρασί». Μπράβο ρε φίλε. Κι όχι μόνο έρχεται για ένα κρασί, αλλά σου λέει «εγώ έρχομαι Αθήνα κι ο άλλος πήρε ορισμό εκτός πρωτεύουσας;» και τρελαίνετε. Τώρα είναι που θα φρίξει το σκυλί, που λένε και στην Πάτρα.

Πού πας ρε Καραμήτρο. Εδώ δεν είναι ΟΔΚΕ, είναι Κούγκι. Εδώ θα τινάξουμε το καπάκι, σαν τον Σαμουήλ θα ανατινάξουμε όποιον βρίσκεται σε απόσταση χιλιομέτρων, εδώ έχουμε ζωστεί με εκρηκτικά κι εσύ μου πας στις παραλίες και φωνάζεις «Μύκονοοοοος» και «ντελαπόνγκο»; Να παραιτηθείς ζαγάρι, εφιάλτη, δωσίλογε. Όξω μινάρα, που λένε και στην Πάτρα.

Η ΟΔΚΕ δεν είναι Ομοσπονδία. Σχολείο (κρυφό σχολειό) επαναστατών είναι. Στα βουνά της Ονδούρας θα αφήσουμε την τελευταία πνοή, εμείς οι πιστοί τού Παντελή, η απόγονοι του Τσε, την ώρα που οι ποταποί κυρ-Παντελήδες θα τραγουδούν «θα σου φτιάξω μακαρόνια με κιμά για να φας».

Μια και αναφέρθηκα στην ΟΔΚΕ, τέσσερις κομισάριοι από Βόλο κι αντί να ορίζονται στη Μαγνησία, βάζουν στη θέση τους Λαρισαίους. Οι «Αυστριακοί», όμως, δεν πηγαίνουν στη Λάρισα, στη Λαμία, ή στην Καρδίτσα. Κι όλο αυτό, επειδή ο πρόεδρος (ο Βαγγέλης) έχει διαφορετική στυλιστική άποψη, από αυτή των κομισάριων. Ούτε το GNTM τέτοιες κόντρες.

Μιλάμε για χώρο που ή θα γελάς, ή θα τον πάρεις στα σοβαρά και θα βγεις από τα ρούχα σου. Σαν τον φίλο τον Βολιώτη κομισάριο που στηρίζω δίχως δεύτερη σκέψη. Ή τον άλλο που ξημεροβραδιάζεται στο Paradise. Όχι σαν τον άλλο που ονειρεύεται επαναστάσεις και έχει πάθει λουμπάγκο από το σκύψιμο και δεν μπορεί να κάνει μια βόλτα, να δει τα νερά να πηγαινοέρχονται. Ή τον άλλο, που τσάμπα στέλνει μηνύματα στα κορίτσια, καθώς δεν σκοράρει ούτε με λέι απ. Σε όλους αυτούς, πάντως, αλλά πρωτίστως στον Θεόφιλο και στον Παντελή στέλνει φιλιά ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …