Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 (vid)

william goss real valencia

Επέστρεψε στις νίκες η Ρεάλ.

Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού ντέρμπι με τη Βαλένθια, καθώς επικράτησε με 95-91. το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο ψύχραιμοι και τελικά να παίρνουν τη νίκη, με την οποία έφτασαν τις 19 νίκες στη φετινή Ευρωλιγκα.

Από το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι το παιχνίδι θα είναι πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ δίχως καμία να μπορεί να ξεφύγει (10-12). Ο Χεζόνια και ο Κορνέλι έδωσαν πολύτιμες λύσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης και κατάφερε η «Βασίλισσα» να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με τέσσερις πόντους (24-20).

Η Βαλένθια είχε εμφανές αμυντικό πρόβλημα και κυρίως μέσα στη ρακέτα της. Ο Ταβάρες έκανε πάρτι και στις δύο πλευρές του παρκέ και οδήγησε τη Ρεάλ στο +8 (41-33). H διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (45-35). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 49-40 υπέρ τους.

Η Βαλένθια δεν παράτησε το ματς και με ένα εκπληκτικό επί μέρους 15-4 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφερε τούμπα το ματς (53-55). Η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο προβάδισμα της (71-65).

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ρεάλ είχε το προβάδισμα, αλλά η Βαλένθια μείωσε στους 2 (93-91) 15,4″ πριν το τέλος. Ο Ντεκ κερδισε φάουλ στη συνέχεια και ήταν ψύχραιμος, καθώς με 2/2 βολές έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στη Ρεάλ. Η Βαλένθια δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση στο τέλος και τελικά ηττήθηκε με 95-91.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 49-40, 71-65, 95-91

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …