Κεντρική Ασίστ Shadow Ο ταλαντούχος Μr. Μάριος και η Παναχαϊκή

Ο ταλαντούχος Μr. Μάριος και η Παναχαϊκή

Mr. Μάριος Ζαφειρόπουλος

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη των Ακαδημιών Μπάσκετ της Παναχαϊκής Γ.Ε., για την περίοδο 2022-’23. Μετά την περσινή επιτυχημένη πορεία, οι «κοκκινόμαυροι» είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και προετοιμάζονται να υποδεχθούν με χαμόγελο τους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες, στο ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγυιάς.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Γενικός Διευθυντής των Ακαδημιών της Παναχαϊκής θα είναι ο Μάριος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Αν και είναι μόλις 25 ετών –προδήλως, από τους νεαρότερους στο πόστο αυτό στον ελληνικό αθλητισμό- έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή, εντός και εκτός γηπέδων.

Το βιογραφικό του; Πλούσιο…

Εκτός από τέως αθλητής και νυν προπονητής μπάσκετ, ο Μάριος είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ιδιαίτερη και πολύπλευρη προσωπικότητα του νεαρού τεχνικού, φαίνεται να έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Πολλοί κάνουν λόγο για την καλλιέργεια, την εργατικότητα, τη συνέπεια και τον ενθουσιασμό του, άλλοι για την ποιότητά του, την αγάπη του για το μπάσκετ και για τα παιδιά. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ομάδας, τα τελευταία δύο χρόνια όχι μόνο διπλασιάστηκε ο αριθμός των παιδιών της Παναχαϊκής, αλλά αναμορφώθηκαν συνολικά τα Τμήματα των Υποδομών.

Μάριος Ζαφειρόπουλος, Παναχαϊκή

Οι γονείς έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια κι αυτό οφείλεται στη διαφορετική παιδαγωγική προσέγγιση του συλλόγου και στο ειλικρινές ενδιαφέρον των προπονητών για την ψυχο-πνευματική ανάπτυξη των αθλητών.

Το όραμα της αναμόρφωσης και της ενίσχυσης των Ακαδημιών της Παναχαϊκής, δεν σταματά εδώ. Στα παιδιά αξίζει το καλύτερο, άρα είναι μια αέναη προσπάθεια αυτοβελτίωσης των ανθρώπων, που απαρτίζουν τον σύλλογο.

Η Παναχαϊκή μεγαλώνει

Οι «κοκκινόμαυροι» προχώρησαν σε μερικές πολύ σημαντικές κινήσεις, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται εργασίες για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών τους. Επιπλέον, η Παναχαϊκή θα αναλάβει το Τμήμα Μπάσκετ της Νίκης Προαστίου ως θυγατρικό και με τον τρόπο αυτό θα έχει και μία δεύτερη ομάδα, που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ.

Μάριος Ζαφειρόπουλος, Παναχαϊκή

Τέλος, προχώρησε στην ενίσχυση του έμψυχου προπονητικού της δυναμικού, εντάσσοντας σε αυτό τον Ηλία Ζάγκο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, με πολύ μεγάλη προπονητική εμπειρία και τον Μάρκο Μυκονιάτη (εμπνευστή του Προγράμματος Πυθαγόρας), ο οποίος θα είναι Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης και Αποκατάστασης των αθλητών της Ακαδημίας.

Μάριος Ζαφειρόπουλος

Ο Μάριος Ζαφειρόπουλος είναι ένα σημαντικό γρανάζι στον μηχανισμό του συλλόγου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ενσαρκώνει την ιδέα του μοντέρνου αθλητικού παράγοντα, που διαθέτει φρεσκάδα και γνώσεις, πάθος κι ικανότητα. Νέα παιδιά, που δεν είναι απλά λάτρεις του σπορ, αλλά μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο συζήτησης γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προβάλλονται.

Το μπάσκετ έχει ανάγκη από… φρέσκο αίμα. Από «καθαρούς» ανθρώπους με όραμα και κουλτούρα, όπως είναι ο Μάριος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…