Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΟΚ ο Νίκος Νικολόπουλος

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΟΚ ο Νίκος Νικολόπουλος

Νικολόπουλος

Την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ υπέβαλε ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος από την αρχή είχε ταχθεί ενάντια στην μετάθεση των εκλογών. Έτσι, καθότι είδε ότι δεν υλοποιήθηκε ΔΣ για τον ορισμό εκλογών όπως είχαν απαιτήσει με εξώδικο 13 σωματεία και ο ΕΣΑΚΕ, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Αναλυτικά:

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 22-3-2021 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας για παράνομη παράταση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών που είχαν προκηρυχθεί για τις 28-3-2021, είχα απευθύνει επιστολή και καλούσα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ να ζητήσουμε έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας όπως προβλέπεται από το καταστατικό, προκειμένου να ορίσουμε ημερομηνία εκλογών, εντός των ορίων που ισχύουν βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας, για να αποφύγουμε τις επερχόμενες συνέπειες έκπτωσης της Διοίκησης.

Ο ΕΣΑΚΕ, ο οποίος εκ του νόμου συμμετέχει στο ΔΣ με τρία μέλη, ζήτησε την επομένη ημέρα επίσης έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου.

Από 13 σωματεία κατατέθηκε εξώδικο στην Ομοσπονδία, ζητώντας όπως μέχρι της 29-3-2021 συγκληθεί το συμβούλιο, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα εκλογές, μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέχρι της 10-4-2021.

Δήλωσα ότι αν δεν συμβεί αυτό θα παραιτηθώ από τη θέση μου ανεξάρτητα του ελαχίστου χρόνου θητείας που απομένει.

Είναι μια επιλογή με σεβασμό στους νόμους του Κράτους, στον εαυτό μου, στα πιστεύω μου, όταν ιδιαίτερα καταπατούνται από παράνομες αποφάσεις τρίτων, με προφανείς επιδιώξεις.

Σήμερα λοιπόν, υποβάλλω την παραίτησή μου από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ευχαριστώντας έναν προς έναν ξεχωριστά για αυτά τα χρόνια συνύπαρξης.

Με Τιμή ΞΑΝΘΗ 30-3-2021

Νικολόπουλος Νίκος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Λιόλιος: «Όποια ομάδα έχει χρέη και ban δεν παίζει στο πρωτάθλημα»

Την εφαρμογή των κανονισμών της FIBA για τη συμμετοχή των ομάδων στη Basket League είναι α…