Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επίθεση με βιτριόλι: Με ειδική μάσκα η Ιωάννα προσπαθεί να σώσει το πρόσωπό της [pic – vid]

Επίθεση με βιτριόλι: Με ειδική μάσκα η Ιωάννα προσπαθεί να σώσει το πρόσωπό της [pic – vid]

Μετά την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, καθώς έμεινε στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπεβλήθη σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και συνεχίζει τον αγώνα της για την αποκατάστασή της.

«Μέχρι τη σύλληψη ζούσα με τον φόβο ότι θα με βρει και θα με σκοτώσει»

Η 34χρονη, σήμερα, σπάει τη σιωπή της και μιλά στο περιοδικό OK!, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή, για την τραγική εμπειρία της. «Μέχρι τη σύλληψη ζούσα με τον φόβο ότι θα με βρει και θα με σκοτώσει», λέει για την 35χρονη κατηγορούμενη.

IOANNA

«Αυτή η μάσκα είναι κατασκευασμένη ειδικά για την Ιωάννα και για όσους εγκαυματίες έχουν καεί στο πρόσωπο, και πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μη γίνουν υπερτροφικές και να μη φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο, και να μειωθούν οι ουλές.

Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει δυνατότητες καλύτερης κίνησης, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες, φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις», εξηγεί η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο.

«Τη φορά αρκετές ώρες, όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα, όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα, έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί, δίνει την άποψή της, βοηθάει στις διορθώσεις, συμμετέχει πάρα πολύ», προσθέτει.

Επίθεση με βιτριόλι: «Η όραση δεν είναι τέλεια, αλλά το μάτι είναι λειτουργικό»

«Ξέρει από την αρχή ότι η μύτη και σημαντικές ουλές έχουν έναν χρόνο εξέλιξης. Περισσότερο από έναν χρόνο, μπορεί και δύο. Όταν πολλαπλασιάζονται τα χειρουργεία, οι χρόνοι παρατείνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρει, δηλαδή, από τις πρώτες στιγμές ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο.

Έχει γίνει μόνον η αρχή, δηλαδή έχουμε κερδίσει απλά το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα τραύματα, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε χειρουργεία και αισθητικά και λειτουργικά για τη λειτουργική αποκατάσταση στα βλέφαρα, στο στόμα, στο αυτί, έχει θέματα πέρα από το αισθητικό», ανέφερε η κυρία Καλοφώνου.

Ερωτηθείσα για την όραση και τα τραύματα του θύματος της επίθεσης με βιτριόλι, απάντησε: «Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ως προς την όραση. Δεν είναι τέλεια, αλλά το μάτι είναι λειτουργικό, τα βλέφαρα, με τα οποία έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Έχουμε καταφέρει να κλείνει το μάτι, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία του».

«Έχει ακοή, αλλά δυσκολεύεται από το γεγονός ότι έχει καεί όλο το πτερύγιο, το εξωτερικό δηλαδή κομμάτι του αυτιού. Χρειάζεται περισσότερα χειρουργεία. Δεν θα είναι όπως πριν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, έτσι ώστε η εικόνα της να είναι όσο το δυνατόν αποδεκτή, αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό που ήταν.

Ακόμα και αν είναι σαν εικόνα, δεν θα είναι σαν λειτουργικότητα, γιατί το δέρμα έχει λειτουργίες. Όταν το αντικαθιστούμε με άλλο δέρμα, είτε είναι αυτό τεχνητό, είτε είναι μόσχευμα, τμήμα από αυτές τις λειτουργίες χάνεται», είπε.

Mε πληροφορίες από Dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Απαγόρευση της κυκλοφορίας: Πότε αλλάζει το ωράριο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το Πάσχα μετατίθεται για τις 11.00 το βράδυ. Όσα ανακοινώθηκ…