Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Βασιλακόπουλος: Πως διαλύει το μπάσκετ

Βασιλακόπουλος: Πως διαλύει το μπάσκετ

Όλος ο κόσμος, εκτός -ενδεχομένως- από τον ίδιο, γνωρίζει ότι οι μέρες του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ηγεσία της ΕΟΚ είναι μετρημένες. Κι όμως, ακόμα και με τις τελευταίες του ενέργειες, βάζει βόμβα στα θεμέλια της Basket League, καθώς στο εξής κάθε ομάδα μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των αγώνων της Α1. Και μαντέψτε: Υπάρχουν ήδη (τουλάχιστον) τρεις, έτοιμες να καταθέσουν ενστάσεις!

Η αλλαγή της ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι απολύτως παράτυπη. Οι δύο… προσθήκες πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν, καθώς από τη μια υπάρχει ένα τυπικό κώλυμα στην περίπτωση του Νίκου Ζαβλανού (δεν έχει απεμπλακεί ακόμα από την κυριότητα ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ), που ναι μεν είναι τυπικής διαδικασίας, αλλά δεν παύει να αποτελεί εμπόδιο.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τον Στέλιο Συμεωνίδη, ο οποίος δεν είχε κάνει δήλωση μη ενεργείας και σύμφωνα με τους κανονισμούς, που διέπουν το άθλημα στη χώρα μας, δεν μπορεί να μετέχει σε καμία επιτροπή. Συνεπώς παρανόμως βρίσκεται στην ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Οι ομάδες το γνωρίζουν και τουλάχιστον τρεις είναι έτοιμες να καταθέσουν ένσταση, κατά του κύρους του ορισμού των διαιτητών. Το θέμα είναι γνωστό και στον ΕΣΑΚΕ, οι επιτελείς του προέδρου της ΕΟΚ έχουν επισημάνει στον κ. Βασιλακόπουλο το πρόβλημα, όμως εκείνος αρνείται πεισματικά να κινηθεί στα όρια του νόμου.

Γιατί τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα; Γιατί τοποθετεί νάρκη στα θεμέλια της Basket League, δίχως προφανή λόγο; Την απάντηση μπορεί να δώσει ο ίδιος, που για πολλοστή φορά νιώθει υπεράνω νόμων, για άλλη μια φορά επιχειρεί επίδειξη δύναμης, περιφρόνησης στους κανονισμούς. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς μπορεί η ΚΕΔ να είναι παράνομη, το πρωτάθλημα όμως θα θιγεί.

Για την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση. Η πάγια πρακτική είναι να πιεστούν οι ομάδες να μην αντιδράσουν, ώστε σιωπηρά να νομιμοποιήσουν το καπρίτσιο του ηλικιωμένου προέδρου της Ομοσπονδίας. Βεβαίως, οι καιροί έχουν αλλάξει, οι παράγοντες αντιδρούν, οπότε μένει να δούμε στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές τι θα συμβεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Live Streaming για το Προμηθέας-ΑΕΚ

Δείτε σε Live Streaming τον αγώνα μεταξύ του Προμηθέας και τη Ένωσης. Είναι ο δεύτερος ημι…