Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ, πιο… κιμπάρικη ομοσπονδία μπάσκετ του πλανήτη

ΕΟΚ, πιο… κιμπάρικη ομοσπονδία μπάσκετ του πλανήτη

Ο βήχας (απαγορευμένη λέξη στις μέρες μας) και το χρήμα δεν κρύβονται. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά με τον ρυθμό που σκορπά τα λεφτά της η Ελληνική Ομοσπονδία, δεν βλέπω να βγαίνει Χειμώνας. Γιατί είναι να μην αρχίσει να πληρώνει. Αν το πάρει απόφαση, ανοίγουν τα ταμεία και «πάρτε κόσμε».

Αν έχετε διαπιστώσει κίνηση στις τηλεφωνικές γραμμές, είναι γιατί οι σύζυγοι των διαιτητών, σε ρόλο Αλίκης Βουγιουκλάκης, κάνουν τηλεφωνικές παραγγελίες. Και ζαμπόν, και κρασί, κι αλάτι Ιμαλαΐων. «Βάλε και λάδι τρούφας, κυρ Στέφανε, θα το κάψουμε απόψε. Θα το κάψουμε». Και πώς να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που -σε δύσκολους καιρούς και ζοφερές καταστάσεις- οι λογαριασμοί των ανδρών τους φούσκωσαν (από περηφάνια).

Λοιπόν, κρατήστε χαρτί και μολύβι. Η ΕΟΚ πήρε 1.000.000 ευρώ μέρος της ετήσιας επιχορήγησης κι αμέσως έσπευσε να πληρώσει μέρος των χρημάτων που οφείλει στους διαιτητές. Ένα ποσό, που ήταν γύρω στα 2.5-3.000.000 ευρώ, αλλά από το οποίο (με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΔΚΕ) θα δοθούν κάπου στις 600.000 ευρώ. Μιλάμε για «ψαλίδι» από τα λίγα.

Από αυτά έβαλε για αρχή τα 60.000 ευρώ, γιατί είπαμε να πληρώσουμε, μην τινάξουμε και τον προϋπολογισμό στον αέρα. Ένα παράδειγμα ευτυχισμένου ανθρώπου, που είδε αίφνης τα προβλήματά του να λύνονται, είναι αυτό του Γιάννη Φούφη, ο οποίος έχει λαμβάνειν κάτι λιγότερο από 300 ευρώ.

Από το 2014 θα τα πάρει κάπου στο 2024 (ζωή να ‘χει). Η αρχή -είναι το ήμισυ του παντός- έγινε και στον λογαριασμό του πιστώθηκαν (κρατηθείτε) 27.50 ευρώ! Πώς είπατε; Βάλε κυρ Στέφανε κι άλλο ένα ποτήρι… νερό, να το πιούμε, γιατί δεν πεινούσαμε, διψάγαμε.

Αναμένουμε πανηγυρική δήλωση από την ΟΔΚΕ, καθώς ένα όνειρο ετών έγινε πράξη, άρχισε η αποπληρωμή. Με δόσεις, αλλά αποπληρωμή. Γιατί ξέρετε τι είναι 27.50; Να συγχαρούμε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, γιατί ήταν πραγματικά συγκινητικός…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ντάνστον: «Η επιτυχία μας είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς μας»

Ο Μπράιαν Ντάνστον ανέφερε μετά την κατάκτηση της Euroleague ότι αυτή η επιτυχία είναι το …