Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Θα φύγει ο Βασιλακόπουλος και δεν θα έχει πει μια αλήθεια

Θα φύγει ο Βασιλακόπουλος και δεν θα έχει πει μια αλήθεια

Έχει μεγάλη πλάκα να διαβάσεις κείμενα, ή να ακούς τοποθετήσεις, από ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά για να υποστηρίξουν το… δίκιο του Βασιλακόπουλου, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι -κατά τα συνήθη- εξαφανισμένος. Διαβάσαμε, λοιπόν, ότι το όριο των 70 (ο Λευτέρης Αυγενάκης το ανέβασε -κακώς- στα 71) είναι… ρατσιστικό. Εμείς συμφωνούμε. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος συμφωνεί;

Δεν έχετε παρά να μπείτε στο site της ΕΟΚ και να διαβάσετε (έτσι για την… αλητεία, που λένε και στο χωριό μου) τους κανονισμούς που διέπουν την ελληνική διαιτησία. Κάπου εκεί αναφέρεται: «Ανώτατο όριο ηλικίας για τη διατήρηση της ιδιότητας του σημειωτή ή χρονομέτρη και την ένταξή του στον οικείο πίνακα είναι το εβδομηκοστό (70)».

Πώς είπατε παλικάρια; Τι είναι αυτό το… 70; Όριο ταχύτητας δεν είναι. Όριο ηλικίας είναι; Μα… ΕΟΚ είσαι, αφού (που λένε κι άνθρωποι, οι οποίοι ξέρουν ανάγνωση και γραφή). Μήπως το όριο μπαίνει επειδή η δουλειά του σημειωτή και του χρονομέτρη είναι δύσκολη. Πώς είναι για παράδειγμα το… μη ρατσιστικό όριο των 50 ετών για τους διαιτητές, το οποίο δεν είναι αντισυνταγματικό, ένα τέτοιο πράγμα. Δύο όρια, από ανθρώπους που είναι υπέρ της ελευθερίας βούλησης, η οποία χρόνια δεν κοιτά; Άντε, βρε, να τριτώσει το… καλό (δεν το λες).

Λίγο πιο κάτω, στο εδάφιο «Παρατηρητές (Κομισάριοι) Αγώνων», αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά: «Ανώτατο όριο ηλικίας για την ένταξη σε πίνακα Παρατηρητών είναι το εβδομηκοστό (70)». Έλα, πείτε την αλήθεια, πλάκα κάνετε.

Δηλαδή για να καταλάβω και να το εξηγήσω στα φιλαράκια, που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν αυτά που γράφουμε: Για την ΕΟΚ (για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο) είναι αντισυνταγματικό, ρατσιστικό, πέρα από κάθε ιδανικό του αθλητισμού, απέναντι σε αυτά που οριοθετεί η ΔΟΕ, το να υπάρχει όριο ηλικίας (71) για τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, αλλά είναι αποδεκτό να υπάρχει όριο ηλικίας (50) για τους διαιτητές και (70) για τους χρονομέτρες, σημειωτές και κομισάριους.

Για ένα πράγμα στεναχωριέμαι: Θα φύγει ο Βασιλακόπουλος και δεν θα τον έχω ακούσει μια φορά να λέει την αλήθεια. Με αυτόν τον (δικό μου) καημό θα φύγει (εκείνος).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ειλικρινά κόουτς, τι σκεφτόσουν;

«Σκότωσε» το (λαβωμένο) θηρίο ο Παναθηναϊκός; Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Είναι μια νίκη, αυτή επί…