Κεντρική NBA Το όνειρο του Τζέιμς έγινε πραγματικότητα!

Το όνειρο του Τζέιμς έγινε πραγματικότητα!

goran dragic mike james

Έπειτα από περιπλανήσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Κροατία και το Ισραήλ, με όλες τις ομάδες να τον προσπερνούν στο Ντραφτ και με το μέλλον του αβέβαιο, ο Μάικ Τζέιμς επιτέλους τα κατάφερε!

Συγκεκριμένα, οι Φοίνιξ Σανς αποφάσισαν να του μετατρέψουν το two-way contract σε κανονικό συμβόλαιο NBA, όπως αναφέρει το ESPN! Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης είναι πλέον μόνιμο μέλος της ομάδας, στην οποία θα παραμείνει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Τα two-way contracts λανσαρίστηκαν φέτος στο NBA. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 2, με τους παίκτες που δεσμεύονται από αυτά να έχουν 45 ημέρες, ώστε να πείσουν τους ιθύνοντες της εκάστοτε ομάδας ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ. Σε διαφορετική περίπτωση, “υποβιβάζονται” στην εκάστοτε θυγατρική ομάδα, στο πρωτάθλημα της G-League.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών, οι οποίες ξεκίνησαν να μετρούν από την πρώτη μέρα του training camp στη G-League, ο Τζέιμς αγωνίστηκε σε 26 ματς με το Φοίνιξ, τα 10 ως βασικός, έχοντας 10.5 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά παιχνίδι, με 38.7% στα σουτ εντός πεδιάς.

Η αθλητική του φύση ταίριαξε “γάντι” με το ταχύτατο στυλ των Φοίνιξ Σανς και μετά την ανταλλαγή του Έρικ Μπλέντσο, υπήρχε άπλετος χώρος στη θέση του πλέι-μέικερ, ώστε ο Τζέιμς να δείξει την αξία του. Τα drives του, οι εκτελέσεις μετά από ντρίμπλα και τα spot-up σουτ αλλά κι οι οργανωτικές του αρετές ήταν τα κύρια συστατικά του παιχνιδιού του, με την περίπτωσή του να είναι ένα από τα πιο ευχάριστα storylines του φετινού NBA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζέιμς έγινε ο πρώτος παίκτης, του οποίου το two-way contract μετατράπηκε σε regular contract.

Τέλος, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, ο Τζέιμς έβγαλε περίπου 213.000 δολάρια κατά τη διάρκεια αυτών των 45 ημερών, οι οποίες εκπνέουν σήμερα ενώ θα λάβει ακόμη 580.607 δολάρια μέχρι το τέλος της σεζόν, υπογράφοντας με το μίνιμουμ των αποδοχών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …