Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: “Έμπνευση μου οι Εθνικές 2004-06” (vid)
NBA

Αντετοκούνμπο: “Έμπνευση μου οι Εθνικές 2004-06” (vid)

giannis antetokounmpo bucks 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχθηκε ότι οι επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας την τριετία 2004-06 αποτέλεσαν έμπνευση για τον ίδιο. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ εμπνεύστηκε από την προσπάθεια της “γαλανόλευκης” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, από το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006.

“Τα παιδιά της Εθνικής από το 2004 έως και το 2006 μου πρόσφεραν εμένα έμπνευση να παίξω μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό πως εγώ αποτελώ πλέον έμπνευση για τη νεότερη γενιά. Να παίζουν μπάσκετ, να διασκεδάζουν και να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι ευθύνη για εμένα. Είχα συνηθίσει να είμαι το πρότυπο για τα αδέλφια μου, οπότε το κάνω όλη μου τη ζωή. Είναι τρελό, για αυτό πρέπει να τους δώσω το σωστό παράδειγμα”, δήλωσε αρχικά ο Αντετοκούνμπο.

Για τις ευχές που δέχθηκε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, τόνισε: “Το βίντεο ήταν απίστευτο. Είναι επαγγελματίες παίκτες στην Ελλάδα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι σημαντικό που μου δείχνουν τέτοια αγάπη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα και να τους δω. Ήταν μεγάλη στιγμή για εμένα”.

Για τη νίκη των Μπακς επί των Πίστονς: “Ήταν μεγάλη νίκη και εν τέλει διασκεδαστική. Βλέποντας όλους τους παίκτες να παίζουν σκληρά και να συμβάλλουν στη νίκη είναι διασκεδαστικό. Τα αστέρια της ομάδας δεν θα είναι κάθε βράδυ αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες να βοηθούν. Θεωρώ ότι έκαναν εξαιρετικά δουλειά απόψε (07/12) όλοι οι παίκτες”.

Για τοω Ρασάντ Βον και την ασίστ που του έδωσε, για να ευστοχήσει σε τρίποντο: “Νιώθω πολύ ωραία. Ο Ρασάντ έρχεται από τον πάγκο και προσπαθεί να εξασφαλίσει σημαντικότερο χρόνο συμμετοχής. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για εκείνον και την ομάδα. Μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη”.

Για τη συνεργασία του με τον Έρικ Μπλέντσο: “Είναι πραγματικά απλό. Ο Μπλέντσο είναι παίκτης που δημιουργεί φάσεις. Είναι πολύ καλός στα κρίσιμα λεπτά. Θέλουμε να έχει την μπάλα στις ειδικές καταστάσεις. Εάν είμαι ελεύθερος, θα πάρω την μπάλα. Τον εμπιστευόμαστε. Δεν με αφήνουν εύκολα ελεύθερο. Εάν κάνω καλό σκριν, κάποιος θα μείνει ελεύθερος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…