Κεντρική Ασίστ Shadow Επίθεση FIBA σε Ευρωλίγκα!

Επίθεση FIBA σε Ευρωλίγκα!

fiba

fiba

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Ευρωλίγκας εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της Ευρωλίγκας, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται “παράθυρα” για τις Εθνικές Ομάδες. Η FIBA έκανε λόγο για unfair κίνηση.

Η ανακοίνωση της FIBA:

“Η FIBA εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η Euroleague Commercial Assets (ΕCA) ανακοίνωσε το καλεντάρι της Euroleague 2017-18 χωρίς να περιλαμβάνει “παράθυρα” για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων από τον Νοέμβριο του 2017 ως τον Φεβρουάριο του 2018.

Η ECA μας είχε διαβεβαιώσει με επιστολή της στις 10 Νοεμβρίου 2016 ότι η πολιτική της δεν θα αποτρέψει ή περιορίσει τη δέσμευση των ομάδων στις εθνικές ομάδες. Συνεπώς, η σημερινή απόφαση ξεκάθαρα ρίχνει το μπαλάκι στους παίκτες σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες. Αυτή η αβεβαιότητα δημιουργεί προϋποθέσεις για συγκρούσεις μεταξύ των κλαμπ, των παικτών και των εθνικών ομοσπονδιών!

Το γεγονός ότι οι παίκτες θα υποχρεώνονται πλέον να επιλέξουν αν θα εκπροσωπήσουν την ομάδα ή την εθνική τους είναι ένα unfair και αδικαιολόγητο βάρος! Δεν τους δίνεται η δυνατότητα να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον σύλλογο και την εθνική. Η παγκόσμια οικογένεια του μπάσκετ παραμένει ενωμένη όσον αφορά το νέο καλεντάρι της FIBA που περιλαμβάνει 140 εθνικές ομάδες που ονειρεύονται να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το καλεντάρι μας θα βοηθήσει την ανάπτυξη του σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στις εθνικές ομάδες να παίζουν στην έδρα τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…