Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Προσοχή, σεβασμός και συγκέντρωση με ΤΣΣΚΑ…”

“Προσοχή, σεβασμός και συγκέντρωση με ΤΣΣΚΑ…”

aprinte

aprinteO Ολυμπιακός τα κατάφερε απέναντι στον Άρη, έκανε το 2-0 στις νίκες και πλέον μπροστά είναι το κρίσιμο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το final four. Ο Γιώργος Πρίντεζης, που θυμίζουμε ότι αποτελεί μέρος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague, μίλησε για τον αγώνα απέναντι στους Ρώσους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ΤΣΣΚΑ είναι αξιοσέβαστη ομάδα. Συγκεκριμένα είπε:

Για την συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού μετά την νίκη απέναντι στον Άρη: “Ο Άρης είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα. Εχουμε μπροστά μας πέντε μέρες για να προετοιμάσουμε ένα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, το οποίο περιμένουμε μέρες τώρα και ελπίζουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση”.

Για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, σε σχέση με το σαββατιάτικο ματς κόντρα στον Άρη: “Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Η αλήθεια είναι πως με τον Άρη δεν ήμασταν τόσο σοβαροί όσο θέλαμε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Με το που παίρναμε μια διαφορά, μετά χαλαρώναμε κάτι το οποίο δεν είναι καλό και κάτι το οποίο φυσικά δεν πρέπει να το κάνουμε στο final four αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για να περάσουμε στον μεγάλο τελικό. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικά παιχνίδια, έχουν άλλη προσέγγιση, άλλη συγκέντρωση αλλά η αλήθεια είναι πως σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος, είτε παίζεις στην Ελλάδα, είτε στην Ευρωλίγκα”.

Για το αν ο Ολυμπιακός “πάει” στο final four με τον τίτλο του αουτσάιντερ: “Εντάξει, ίσως να θεωρούμαστε το αουτσάιντερ βάσει μπάτζετ, αλλά πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο και νομίζω πως έχουμε και εμείς κάποιες πιθανότητες που μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε για να καταφέρουμε να κερδίσουμε”.

Για το αν παίζει ρόλο το 3/3 του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, δηλαδή η νίκη στον τελικό του 2012 και τα θετικά αποτελέσματα στους ημιτελικούς του 2013 και του 2015: “Οχι, κατά την γνώμη μου δεν παίζει καθόλου ρόλο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια αξιοσέβαστη ομάδα που φέτος έχει παίξει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Αν όχι το καλύτερο μπάσκετ, είναι μέσα στα τρία-τέσσερα καλύτερα. Είναι τροπαιούχος ακόμη, μέχρι τώρα… Είναι παιχνίδι (σ.σ. ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ) που κρίνεται πάρα πολύ στην προσοχή, πάρα πολύ στον σεβασμό και να καταφέρεις να είσαι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται για να κερδίσεις”.

Για το αν “γυρνά” πίσω το μυαλό στο final four της Τουρκίας το 2012, όταν ο Ολυμπιακός τα είχε καταφέρει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (νίκη με καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος): “Είναι τελείως διαφορετικά τα final four και αν θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο του πρωταθλητισμού, τότε η κάθε πρόσκληση πρέπει να είναι ξεχωριστή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…