Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο “σεληνιασμένος” Κώστας Παπανικολάου

Ο “σεληνιασμένος” Κώστας Παπανικολάου

papanikolaou

papanikolaou

Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν τους αδερφούς Αγγελόπουλους, που ξανά έφεραν τον Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης των “ερυθρολεύκων” χαρακτηρίστηκε τελειωμένος μετά το πέρασμα του από το NBA, αλλά φέτος αποδεικνύει ποιος πραγματικά είναι και πόσο βοηθάει την ομάδα του.

Τον τελευταίο καιρό ειδικά ο Κώστας Παπανικολάου είναι “σεληνιασμένος”. Σε Ελλάδα και Ευρώπη πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελεί τον πιο σταθερό παίκτη του Ολυμπιακού. Το μεγαλύτερο πράγμα όμως που έχει δώσει στον Ολυμπιακό, είναι το πάθος και η ψυχή που βγάζει σε κάθε άμυνα, σε κάθε επίθεση, σε κάθε κατοχή.

Ο Διεθνής παίκτης στη φετινή Ευρωλίγκα μετράει μέσο όρο 8.1 πόντους4.7 ριμπάουντ1.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 0.3 κοψίματα. Η παρουσία του ήταν καταλυτική τόσο στην κανονική διάρκεια, αλλά και στα playoff και βοήθησε στα μέγιστα να πάει ο Ολυμπιακός στο Final Four της διοργάνωσης.

Στην Basket League είναι ακόμη καλύτερος και μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες έδωσαν στον Ολυμπιακό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ θέλει μία ακόμη νίκη κόντρα στον Άρη για να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Παπανικολάου έχει στην Α1 μέσο όρο 10,04 πόντους4,19 ριμπάουντ1,58 ασίστ0,23 κοψίματα και 0,92 κλεψίματα. Κόντρα στον Άρη πραγματοποιεί “μαγικές” εμφανίσεις, καθώς στα δύο πρώτα ματς έχει βάλει 40 πόντους (17 στον πρώτο αγώνα και 23 στον δεύτερο). Παράλληλα, έχει μέσο όρο 5,5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ.

Οι εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν διέψευσαν τους “επικριτές” και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μαζί με τους Προέδρους της ομάδας μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…