Κεντρική Elite League Μάγκικα και… Πειραιώτικα

Μάγκικα και… Πειραιώτικα

tsapas faros1

tsapas-faros1

Όταν πέρυσι ο Βαγγέλης Τσάπας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αξιοποιήσει ο Φάρος την άνοδο στην Α1 και να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία, πολλά ειπώθηκαν. Μέχρι και ότι θα διαλυθεί η ομάδα. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά χθες η παρέα από το Κερατσίνι πρόσφερε τις πολυτιμότερες υπηρεσίες στο ελληνικό μπάσκετ, καθιστώντας απόλυτα αξιόπιστο το πρωτάθλημα.

Δεν είναι καν μυστικό ότι τον Φάρο τον… βόλευε ενδεχόμενη ήττα από τον Ηρακλή, καθώς ο Πανιώνιος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μεταξύ των δύο, έμοιαζαν προτιμότεροι οι “κυανέρυθροι” κι αυτό δεν το λέμε (μόνο) εμείς. Το είχε πει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ηρακλή, λίγες μέρες πριν. Τότε είχαμε επισημάνει ότι “τους έδωσε έξτρα κίνητρο” και χθες αποδείχθηκε περίτρανα.

Ο Φάρος όχι μόνο δεν κοίταξε μικροσκοπικά το συμφέρον του, αλλά έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι στο Κερατσίνι παίζουν στα ίσια. Όποιος θελήσει να τους νικήσει, πρέπει να το κάνει με δικές του δυνάμεις κι όχι με υπολογισμούς και λογιστικά τερτίπια. Κι αν το μήνυμα, η… αλληλογραφία ήταν για εσωτερική χρήση, θα είχε περιορισμένο (έως ελάχιστο) ενδιαφέρον.

Η νίκη του Φάρου επί του Ηρακλή ομόρφυνε το πρωτάθλημά μας. Όχι, φυσικά, επειδή έχασε ο “γηραιός“, αλλά επειδή υπάρχουν ακόμα ομάδες που δεν κάνουν πράξεις πριν μπουν στο γήπεδο κι έχουν μοναδικό στόχο τη νίκη, ακόμα κι αν σε βάθος χρόνου αυτό τους φέρει σε… περιπέτειες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…