Κεντρική NBA Εκθείασαν τον Ιμπάκα οι παίκτες των Καβς!
NBA

Εκθείασαν τον Ιμπάκα οι παίκτες των Καβς!

serge ibaka raptors

serge-ibaka-raptors

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Τορόντο Ράπτορς θα “ριχθούν” στη “μάχη” του 2ου γύρου των πλέι-οφς, σε μια ρεβάνς των περσινών τελικών της Ανατολής. Παρά την επικείμενη κόντρα τους, οι Κέβιν Λοβ και Λεμπρόν Τζέιμς δεν δίστασαν να μιλήσουν με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τον παόυερ φόργουορντ των Καναδών, Σερτζ Ιμπάκα, τονίζοντας ότι έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους!

“Δίνει μια διαφορετική δυναμική“, τόνισε ο Λοβ, ο οποίος θα κληθεί σε πολλές περιστάσεις να “κονταροχτυπηθεί” με τον Ιμπάκα, ένεκα του γεγονότος ότι αγωνίζονται στην ίδια θέση και συνέχισε λέγοντας: “Δίνει πολύ ενέργεια. Έπαιξε πολύ καλά στον 1ο γύρο και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από τα πλέι-οφς, από τη θητεία του στην Οκλαχόμα. Τους βοηθάει πάρα πολύ”.

Από την άλλη, ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν παρέλειψε να συνυπογράψει τα λεγόμενα του συμπαίκτη του, τονίζοντας: “Είναι ένας παίκτης που έχει εμπειρία από Τελικούς. Μπορεί να “ανοίξει” το γήπεδο και να προστατέψει το καλάθι. Τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ήταν μια καλή προσθήκη για αυτούς”.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά, μπορεί να κατανοήσει κανείς τον αντίκτυπο του Ιμπάκα στο Τορόντο. Συγκεκριμένα, είχε 14.2 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 1.4 τάπες, σε 23 ματς, μεταβάλλοντας πλήρως το αμυντικό πρόσωπο της ομάδας και εκτελώντας με πολύ καλά ποσοστά από τα 7.25 (39.8%). Στα πλέι-οφς, η τοποθέτησή του στη θέση του σέντερ ήταν το “κλειδί” που έψαχναν οι Ράπτορς, ώστε να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Μιλγουόκι Μπακς, σε μια τακτική που αναμένεται να “φορεθεί” πάρα πολύ και εναντίον των “ιπποτών”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yF8ks82Im98]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…