Κεντρική NBA “Άλωσαν” στην εκπνοή το L.A οι Τζαζ! (vids)
NBA

“Άλωσαν” στην εκπνοή το L.A οι Τζαζ! (vids)

joe johnson utah

joe-johnson-utah

Με καλάθι του καταπληκτικού Τζόε Τζόνσον στην εκπνοή, οι Γιούτα Τζαζ πέτυχαν να “σπάσουν” την έδρα των Κλίπερς από το πρώτο ματς, επικρατώντας με 95-97 μέσα στο Λος Άντζελες! Οι “μορμόνοι” κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες, καθώς ο Ρούντι Γκομπέρ τραυματίστηκε στην πρώτη φάση του αγώνα και δεν επέστρεψε στην αναμέτρηση, με τον Τζόνσον να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 21 πόντους. Η εμπειρία του και οι εξαιρετικές εκτελέσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες, δίνοντας τη χαριστική βολή στο τέλος. Οι Κλίπερς είχαν επιστρέψει από το -5 και ισοφάρισαν σε 95-95 με καλάθι του Κρις Πολ αλλά ο 36χρονος φόργουορντ είχε άλλα σχέδια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pudgWn1TnsA]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mTYXwjllbZM]

Το παιχνίδι είχε οριακό χαρακτήρα, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει με διψήφια διαφορά. Ο Κρις Πολ έκανε μια άρτια εμφάνιση, με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 26, αν και “εξαφανίστηκε” στην κρίσιμη, 4η περίοδο ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν μάζεψε 15 ριμπάουντ, με τους Κλίπερς να μην διαθέτουν έτερη, σταθερή πηγή σκοραρίσματος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2AVTkENiDd0]

Η Γιούτα παρουσίασε μια εξαιρετικά ισορροπημένη επίθεση, παίζοντας σε αργό ρυθμό, με πολλές πάσες και ποιοτικά σουτ. Πέρα από τον Τζόνσον, διακρίθηκε ο Γκόρντον Χέιγουορντ, με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ οι Χιλ και Φέιβορς είχαν από 16 και 15 αντίστοιχα. Η σειρά αυτή θεωρούνταν από την πλειοψηφία του κόσμου ως η πιο αμφίρροπη των φετινών πλέι-οφς, με το πρώτο παιχνίδι να αποδεικνύει περίτρανα τον λόγο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cpaOmI4nbac]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…