Κεντρική NBA Στιβ Κερ: ένας πραγματικός “δάσκαλος” (vid)
NBA

Στιβ Κερ: ένας πραγματικός “δάσκαλος” (vid)

stephen curry steve kerr warriors

stephen-curry-steve-kerr-warriors

Ο κλάδος του προπονητή είναι ίσως ο πιο πολυσύνθετος και πολύπλοκος, σε ό,τι αφορά τον ομαδικό αθλητισμό και κατ’επέκταση το μπάσκετ. Ο κόουτς οφείλει να διατηρεί σταθερές τις ισορροπίες ανάμεσα στον ίδιο και τους παίκτες ενώ είναι ο κύριος υπεύθυνος, σε ό,τι αφορά το κλίμα των αποδυτηρίων. Κυρίως, ο ύψιστος στόχος τους, πέρα από τις τακτικές, τα συστήματα και το scouting, είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κάθε παίκτη τους ξεχωριστά, δίνοντάς τους έξτρα κίνητρο, ώστε να συνεχίσουν και αυτό ακριβώς φαίνεται πως έχει πετύχει ο Στιβ Κερ στο Γκόλντεν Στέιτ.

Με τους Γουόριορς να μην πιάνουν τα απαιτούμενα επίπεδα απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο, ο Στιβ Κερ ίσως να είχε κάθε λόγο να ωρύεται στον πάγκο, απαιτώντας να μεταβληθεί η εικόνα της ομάδας. Και όμως, ο ίδιος ήξερε ότι το μυστικό για τη βελτίωση της ομάδας δεν βρισκόταν στις φωνές. Αναλαμβάνοντας ρόλο παιδαγωγού προσέγγισε ιδιαίτερα ψύχραιμα την κατάσταση, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ-άουτ, λέγοντας: “Είχαμε κάποια εύκολα σουτ, τα οποία χάσαμε. Δεν πειράζει αλλά αυτό μας προκαλεί εκνευρισμό. Ο βαθμός δυσκολίας στις πάσες μας είναι λίγο υψηλός, οπότε πρέπει να είμαστε πιο απλοί. Τα πάτε περίφημα, απλά δεν μπαίνουν τα σουτ. Να συνεχίσουμε, όμως, να κάνουμε τις απλές πάσες και να ψάχνουμε καλά σουτ“.

Εκεί όμως που ο Κερ φάνηκε σαν να μιλάει πραγματικά ως πατέρας ήταν σε μια προσωπική συζήτηση με τον Στεφ Κάρι. Κρατώντας ένα χαρτί με στατιστικά, ο Κερ έδωσε κουράγιο στον Κάρι, καθώς δεν σούταρε καλά στο διάστημα εκείνο, τονίζοντας: “Εδώ είναι τα ποσοστά σου στα σουτ και εδώ είναι το plus-minus (πόσους παραπάνω πόντους βάζουν οι Γουόριορς με τον Κάρι στο παρκέ). Αυτά τα δύο δεν συνδέονται απαραίτητα. Τα πηγαίνεις εξαιρετικά. Ό,τι και να παράγεις για εμάς είναι τόσο θετικό και αυτό δεν φαίνεται πάντα στο ποσοστό σου. Συνέχισε έτσι, γιε μου!

Είναι περιττό να πει κανείς ότι ο Κάρι ανέκτησε αμέσως τον ρυθμό του στη συνέχεια, οδηγώντας τους Γουόριορς στη νίκη!

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…