Κεντρική NBA Μοίραζε ασίστ αφειδώς ο Τζον Γουολ (vid)
NBA

Μοίραζε ασίστ αφειδώς ο Τζον Γουολ (vid)

bealwallwizards

bealwallwizards

Ο Τζον Γουολ πραγματοποιεί την πιο ώριμη και αποδοτική σεζόν της καριέρας του, έχοντας ρεκόρ καριέρας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Ο σταρ των Γουίζαρντς έχει καταπληκτικούς μέσους όρους (23 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ, 10.9 ασίστ ανά αγώνα) και οδηγεί τη Γουάσινγκτον στην πρώτη τετράδα της Ανατολικής Περιφέρειας. Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Μπουλς, ο Γουολ δεν προόδευσε εκτελεστικά (4/13 σουτ, 14 πόντοι) αλλά ο τρόπος που πάσαρε στους συμπαίκτες του ήταν ανεπανάληπτος.

Ο Γουολ μέτρησε συνολικά 20 ασίστ (!), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο ενώ είναι η κορυφαία επίδοση των Γουίζαρντς τα τελευταία 19 χρόνια! Η άμυνα των Μπουλς δεν είχε καμία απάντηση στις δημιουργίες του, με τον Γουολ να πασάρει συνεχώς στον ελεύθερο παίκτη. “Σέρβιρε” άψογα στους ψηλούς μετά το “ρολάρισμα” των δεύτερων προς το καλάθι, έβρισκε τους σουτέρ, οι οποίοι έβγαιναν πίσω από τα σκριν μακριά από την μπάλα (pindowns) ενώ επιχειρούσε συνεχώς να διεισδύσει από τον κεντρικό διάδρομο, ώστε να δημιουργήσει αρρυθμία στην αντίπαλη άμυνα.

Μπορεί να μην “έλαμψε” επιθετικά αλλά έκανε ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του (ειδικά τους ψηλούς) και αυτό διαφαίνεται στις επιδόσεις τους. Ο Τζέισον Σμιθ είχε 17 πόντους και ο Ίαν Μαχίνμι 16 (ρεκόρ και για τους 2 φέτος) ενώ ο Μπράντλεϊ Μπιλ σταμάτησε στους 24, με 10/18 σουτ. Ο Γουολ διάβασε τρομερά το παιχνίδι και οδήγησε τους “μάγους” στην 42η νίκη τους για φέτος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=R5PZe7liCwM]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…