Κεντρική NBA “Ιστορικός” Χάρντεν αλλά όχι αρκετός (vids)
NBA

“Ιστορικός” Χάρντεν αλλά όχι αρκετός (vids)

james harden anthony davis

james-harden-anthony-davis

Παρότι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ κατέχει τα πρωτεία σχεδόν σε όλα τα στατιστικά, τα οποία αφορούν τον τομέα των τριπλ-νταμπλ, ο Τζέιμς Χάρντεν κατάφερε να καταρρίψει ένα σχετικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τόσο τον “Ρας“, όσο και τον μυθικό Όσκαρ Ρόμπερτσον. Ο “Beard” ήταν σαρωτικός στο παιχνίδι εναντίον των Πέλικανς, δίχως όμως να κατορθώσει να οδηγήσει το Χιούστον στην επικράτηση.

Ο Χάρντεν σταμάτησε στους 41 πόντους, τα 14 ριμπάουντ και τις 11 ασίστ, με 12/21 σουτ και 13/14 βολές! Αυτό ήταν το 18ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος (2ος πίσω από τα 34 του Γουέστμπρουκ) αλλά και το 6ο, στο οποίο πετυχαίνει +40 πόντους! Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του NBA, με τον Γουέστμπρουκ να τον ακολουθεί (5) ενώ ο Όσκαρ Ρόμπερτσον είχε επίσης 5, τη σεζόν 1963-64! Ο τρόπος που λειτουργούσε μέσα από το πικ-εν-ρολ στα πρώτα δευτερόλεπτα κάθε επίθεσης ήταν υποδειγματικός αλλά δεν μπορούσε να ισοσταθμίσει την τραγική άμυνα των Ρόκετς.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yKIRZg6MKMI]

Οι Πέλικανς πραγματοποίησαν άλλη μια θετική εμφάνιση δίχως την παρουσία του ΝτεΜάρκους Κάζινς (οι Πέλικανς βάζουν μόλις 91.1 πόντους ανά 100 κατοχές με Κάζινς και Ντέιβις μαζί στο παρκέ), επικρατώντας με 128-112. Οι Ρόκετς αδυνατούσαν να αμυνθούν αξιοπρεπώς καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα και με αιχμή του δόρατος τον Άντονι Ντέιβις (24 πόντοι, 15 ριμπάουντ) αλλά και τον Σόλομον Χιλ (30 πόντοι, ρεκόρ καριέρας) “διέλυσαν” τις “ρουκέτες”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nIBfgH0xCJM]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…