Κεντρική NBA “Κεραυνοί”… χτύπησαν το Σικάγο! (vids)

“Κεραυνοί”… χτύπησαν το Σικάγο! (vids)

westbrook

westbrook

Μια ευχάριστη “βόλτα” στην “πόλη των ανέμων” πραγματοποίησαν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, επικρατώντας άνετα των Σικάγο Μπουλς με 94-109. H “αρμάδα” του Ράσελ Γουέστμπρουκ, διατηρούσε διψήφιο προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με αιχμή του δόρατος, τους πόντους μέσα στη ρακέτα, πραγματοποίησαν μία από τις πιο μεστές, φετινές εμφανίσεις τους.

Οι Θάντερ εδραίωσαν την “αυτοδυναμία” τους κάτω από τα δύο καλάθια, από νωρίς. Τόσο με συνεχή ποσταρίσματα, όσο και στο πικ-εν-ρολ, έκαναν “πάρτι”, όντας μπροστά στο σκορ με άνεση (20-26 στο τέλος της 1ης περιόδου). Ένα σερί 13-2, στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, “έσπρωξε” τη διαφορά σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα (22-39), αλλά οι Μπουλς είχαν σφυγμό. Οι “ταύροι”, απάντησαν με δικό τους σερί 18-4, κυρίως χάρη σε ατομικές πρωτοβουλίες των Ντουέιν Γουέιντ και Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς. Αυτή, έμελλε να ήταν και η τελευταία προσπάθεια αντίστασης του Σικάγο…

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε πάρει το “όπλο” του, ενώ η συνέπεια κάτω από το καλάθι (36-60 οι πόντοι μέσα στη ρακέτα), συνεχιζόταν. Το ημίχρονο έληξε στο +15 για την Οκλαχόμα (46-61), η οποία δεν ξανακοίταξε πίσω. Το διψήφιο προβάδισμα σταθεροποιήθηκε μέχρι τέλους, ενώ δόθηκαν και διαστάσεις θριάμβου, με τη διαφορά να φθάνει μέχρι τους 25 (64-89). Η τελευταία περίοδος αποδείχθηκε τυπική διαδικασία.

Για ένα ριμπάουντ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ απέτυχε να πραγματοποιήσει το 19ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 14 ασίστ), ενώ οι Στίβεν Άνταμς (22 πόντοι) και Ενές Καντέρ (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ), εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα την απουσία ενός αποτελεσματικού rim protector στο ρόστερ του Σικάγο. Από την άλλη, ο Τζίμι Μπάτλερ κόλλησε στον 1(!) πόντο, με τον Άντρε Ρόμπερσον να παίζει τρομερή περιφερειακή άμυνα, ενώ οι Γουέιντ και Κάρτερ-Γουίλιαμς αποτέλεσαν τους μόνους διασωθέντες, με 22 και 15 πόντους αντίστοιχα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A4-SGEHAaCo]

Στα υπόλοιπα 2 παιχνίδια, ξεχώρισε η τρομερή παρουσία του Άντονι Ντέιβις. Ο “Brow”, μέσα σε μόλις 28 λεπτά συμμετοχής, τελείωσε τον αγώνα με 40(!) πόντους, 18 ριμπάουντ και 3 τάπες, με 14/22 σουτ, παίρνοντας από το χέρι τους Πέλικανς, στο διπλό επί των Νικς. Τέλος, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς, οδήγησε τους Τίμπεργουλβς, στη νίκη επί των Μάβερικς, με 34 πόντους και 11 ριμπάουντ, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του μεγάλου Ντιρκ Νοβίτσκι (26 πόντοι).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4hz-9YoUM6A]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SlcSTO0Z3kw]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_f44v98eVn8]

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (9/1)

  • Νιου Όρλεανς Πέλικανς – Νιου Γιορκ Νικς 110-96 (Ντέιβις 40 [18 ριμπάουντ], Έβανς 12 / Τζένινγκς 20, Άντονι 18)
  • Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σικάγο Μπουλς 109-94 (Άνταμς, Γουέστμπρουκ 21 [14 ασίστ] / Γουέιντ 22, Κάρτερ-Γουίλιαμς 15)
  •  Ντάλας Μάβερικς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 92-101 (Μπαρνς 30, Νοβίτσκι 26 / Τάουνς 34, Ρούμπιο 13 [15 ασίστ] )
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…