Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Spanoulis AEK Olympiacos

spanoulis-aek-olympiacos

Αγωνιστική γεμάτη συγκινήσεις ήταν και η 22η της Α1. Το μεγάλο ντέρμπι αυτής και δη αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ήταν άκρως χορταστικό και θύμισε παλαιότερες εποχές. Πώς να μην ήταν έτσι όταν χρειάστηκαν δύο παρατάσεις ώστε να κριθεί ο νικητής, που ήταν οι Πειραιώτες με 100-93. Το παιχνίδι αφήνει “γλυκόπικρη” γεύση στην Ένωση καθώς κόντραρε στα ίσα τον Ολυμπιακό και έχασε μέσα από τα χέρια της το ματς, στην πρώτη παράταση αφού πρώτα το οδήγησε στον έξτρα χρόνο.

Το Λαύριο πέτυχε τη νίκη της χρονιάς, διαλύοντας τον Αρκαδικό με 79-67 -χάρη σε εκπληκτική εμφάνιση του Ουσμάν Κρουμπάλι– και δείχνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Α1 και τη νέα αγωνιστική την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κολοσσός έφυγε νικητής από το κλειστό της Αμαλιάδας (71-68), έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής του στα πλέι οφ, βάζοντας παράλληλα σε μπελάδες τον Κόροιβο. Στα αξιοσημείωτα η τρομερή παρουσία του Τρέβορ Ρέλεφορντ, ο οποίος μοιράστηκε το βραβείο του MVP με τον Κρουμπάλι.

Η Καβάλα πανηγύρισε δραματική νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο, ύστερα από παράταση κι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, είναι ακόμα ζωντανή, αλλά εξακολουθεί να “αναπνέει” με δυσκολία και η παραμονή στην Α1 είναι δύσκολη.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας (80-67), όπως και ο Παναθηναϊκός στα Τρίκαλα (98-81), ενώ τρομερό ντέρμπι εκτυλίχθηκε στο Ζηρίνειο με τον Άρη να φέρνει εις πέρας τρομερή ανατροπή στο τελευταίο λεπτό και να επικρατεί της Κηφισιάς με 67-65.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…