Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Κολοσσός Ρόδου 68-71

Κόροιβος – Κολοσσός Ρόδου 68-71

larentzakis kolossos pagkos

larentzakis-kolossos-pagkos

Ήταν Κολοσσός στο τέλος…
Κόροιβος
και Κολοσσός συναντήθηκαν στην Αμαλιάδα, με τους φιλοξενούμενους να γυρίζουν το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο και να επικρατούν με σκορ 71-68.

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Τρέβορ Ρέλεφορντ που σταμάτησε στους 35 πόντους, έχοντας 8/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 13/14 βολές! Ο Χρήστος Σαλούστρος ακολούθησε σε απόδοση με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Εκ των γηπεδούχων, τέσσερις παίκτες είχαν διψήφια επιθετική συγκομιδή, προεξάρχοντος του Παναγιώτη Βασιλόπουλου των 18 πόντων και 8 ριμπάουντ.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κοντά. Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό του Κοροίβου ο Σλαφτσάκης, με εύστοχο δίποντο. Η ισοφάριση ήρθε για τον Κολοσσό δια χειρός Ρέλεφορντ.

Μέχρι και τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν ισόπαλο (9-9). Στο σημείο αυτό η ομάδα της Αμαλιάδας πάτησε γκάζι και προηγήθηκε μέχρι και με 11 πόντους (21-10). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-12.

Ρέλεφορντ και Ντέιβις έφεραν την ομάδα τους στο -4 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (21-17). Βέβαια, ο Κόροιβος διατηρούσε σχετικά εύκολα τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 12 πόντους, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Χαριτόπουλου (29-17).

Η διαφορά σταθεροποιήθηκε γύρω στους 10 πόντους και το σκηνικό δεν έδειχνε να αλλάζει μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Η “κόρνα” του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 15 πόντους και τον δείκτη του σκορ στο 40-25.

Το δεύτερο ημίχρονο άνοιξε όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο. Ο Κόροιβος διατηρούσε τα ηνία, με τον Κολοσσό να προσπαθεί να μειώσει. Οι Βασιλόπουλος και Τρότερ δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ρέλεφορντ ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση των “θαλασσί”. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 51-44.

Στην τελευταία και πιο σημαντική περίοδο του παιχνιδιού ο Κόροιβος όφειλε να διατηρήσει ό,τι είχε χτίσει μέχρι εκείνο το σημείο, ενώ ο Κολοσσός έπρεπε να βγάλει αντίδραση. Οι “θαλασσί” έκαναν το αναμενόμενο βρέθηκαν 6 λεπτά πριν το τέλος στον πόντο. Ο Λιούις έβαλε μπροστά τον Κολοσσό, ενώ ο Ντέιβις επέκτεινε την διαφορά στους 4 (55-59). Οι Ροδίτες, αφού κατόρθωσαν να κάνουν την ανατροπή, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν να χαθεί το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους. Διατήρησαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα τους μέχρι το φινάλε του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Ρέλεφορντ έφτασαν στο διπλό.

Οι διαιτητές: Σχοινάς – Σταματόπουλος – Μαγκλόγιαννης
Τα δεκάλεπτα: 21-12, 40-25, 51-44, 68-71.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Πουλιανίτης, Σλαφτσάκης 4, Βασιλόπουλος 18 (1), Τσάπιν 17 (1), Χάρις 4, Κόβατς, Χριστοδούλου, Χαριτόπουλος 12 (2), Τρότερ 13 (2), Γεωργάκης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Λίντεν, Ρέλεφορντ 35 (2), Άχονεν, Σαλούστρος 10, ΜακΓκί 8, Μπιλλής, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 7, Γεωργαλλής 3 (1), Λιούις 8 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…