Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

paok aris jerel mcneal dedas

paok-aris-jerel-mcneal-dedas

Η 16η αγωνιστική μας άφησε με γλυκόπικρη γεύση καθώς απολαύσαμε ένα σπουδαίο ντέρμπι στην Πυλαία, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, που σημαδεύτηκε όμως από επεισόδια, με προσωρινή διακοπή και εκκένωση του γηπέδου. Στον αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης επιβεβαίωσε πως, πλέον, αυτός είναι το αφεντικό της συμπρωτεύουσας πανηγυρίζοντας ένα δύσκολο “διπλό” και μάλιστα μετά από μεγάλη ανατροπή.

Οι “κιτρινόμαυροι” δείχνουν ότι επανακάμπτουν μετά την αγωνιστική “κοιλιά” των προηγούμενων εβδομάδων και φορτσάρουν για να πετύχουν την πρόκριση – υπέρβαση στις οχτώ καλύτερες ομάδες του Γιούροκαπ. Ο “δικέφαλος” από την άλλη δεν μπορεί να μπει στον σωστό δρόμο, όντας του ύψους ή του βάθους, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ότι χτίζει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Η Καβάλα έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί, περνώντας αλώβητη από την Αμαλιάδα, γεγονός που αναπτέρωσε την ψυχολογία της αλλά όχι -δραματικά- και τις ελπίδες της. Ακόμα είναι υποβιβασμένη, όπως τόνισε και ο Στιβ Γιατζόγλου και άπαντες θα χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτόν για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός. Το Λαύριο, από την άλλη, συνεχίζει να αποτελεί την καλύτερη και πιο σταθερή εκ των νεοφώτιστων, πέτυχε τη νίκη κόντρα στην Κηφισια, με 74-70, με μπροστάρη τον MVP της αγωνιστικής Ντεμάριους Μπολντς, και φαντάζει απίθανο να μην κερδίσει τη μάχη της παραμονής.

Στην πιο δυσμενή θέση, όμως, βρίσκεται ο Αρκαδικός που είναι τελευταίος και καταϊδρωμένος. Η διοίκηση προχώρησε σε ακόμα μια μεταγραφική κίνηση, φέρνοντας στην Τρίπολη τον Κάμερον Τζόουνς, μια ημέρα μετά την ευρεία ήττα από τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τους “ερυθρόλευκους” αυτό που έχουν να κρατήσουν είναι η εκπληκτική εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι αλλά και το καλό ντεμπούτο του Κώστα Παπανικολάου.

Ο Κολοσσός υπερασπίστηκε αποτελεσματικά το Βενετόκλειο κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας (60-54) και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στα Τρίκαλα αλλά απέφυγε τη γκέλα, με θετική συνεισφορά του Τζέι Κόβαν Μπράουν, ενώ τέλος ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία ενάντια στο Ρέθυμνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…