Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Eurocup: Λίγο πριν την τελική ευθεία

Eurocup: Λίγο πριν την τελική ευθεία

image

mavrokefalidis-lasme

Μεγάλα παιχνίδια, 3 αγωνιστικές πριν από τη λήξη του γύρου και όλοι μετράνε κουκιά και κάνουν υπολογισμούς. Όμως πάντα ο καλύτερος υπολογισμός είναι η αγωνιστική κατάσταση της κάθε ομάδας, η πίστη και το πλάνο αυτής. Όλα τα άλλα έχουν κοντά ποδάρια.

Δυστυχώς και οι 3 Ελληνικές ομάδες ηττήθηκαν και μάλιστα οι 2 ομάδες της πόλης μου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυναμικά, με έναν εξαιρετικό Βασιλειάδη,αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πάλι τρώει πολλά στη άμυνα, έχει θέματα σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού και άμα ενδιαφέρεται για το Eurocup, πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο όμορφο Besiktas. Η Zenit μου άρεσε πολύ, ομάδα αθλητική με πολλούς γηγενείς αθλητές και ξένους δύο Αμερικάνους και έναν ..Φιλανδό. Καλό project, με 7-0 στη VTB, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το αποδεικνύει και η Szolnok στον Όμιλο αυτό, με το 2ο μεγάλο δυάρι που καταφέρνει, αυτή τη φορά στη Lietuvos (O Vojvoda είναι καλός παίκτης.)

H AEK προσπάθησε πολύ και μόνο κερδισμένη βγαίνει από τέτοια παιχνίδια. Απλά, θεωρώ ότι η Galata όταν έχει score από McCollum, Micov δύσκολα χάνει. Εξαιρετικός για μία ακόμα φορά ο Λουκάς, σίγουρα ανήκει στο υψηλό επίπεδο.

Ο Άρης ήταν κακός, απέναντι σε μία ομάδα διόλου τυχαία ( 1η στην Αδριατική ). Δεν είναι κακό να έχεις κάποιο κακό βράδυ και τυχαίνει στον καθένα. Απλά τώρα η νίκη με την Unics είναι επιτακτική.

Το καλό με τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων, είναι ότι οι ομάδες δεν έχουν ώρα .. “να σκεφτούν”. Έχουν συνεχόμενες υποχρεώσεις και πρέπει να αντιδρούν και να προχωρούν. Αυτό απαιτεί σύνεση, επαγγελματισμό, ομαδική δουλειά και αφοσίωση.

Basketball με έναν αγώνα την εβδομάδα,δεν υπάρχει..
Κατά τ’ άλλα, η πολύ καλή Ludwigsburg συνεχίζει ακάθεκτη νικώντας τα Cararia, μετά από μία παιχνιδάρα, η γνωστή κατρακύλα της Nancy συνεχίζεται, ενώ εντύπωση έκανε η νίκη της Charleroi επί της Ratiopharm.

Στο πολύ συμπαθητικό για έμας Fiba Cup, έγιναν πολλές εκπλήξεις, με την αγαπημένη Lukoil, να βάζει υποθήκη πρόκρισης νικώντας μέσα στην Kalev Cramo, τη Maccabi R. να νικά μέσα στην Enisey, τη Porto, τη Leiden που καταρρέει και η Σουηδική Sodortalje τη πρωταθλήτρια Βελγίου Oostende

Το Fiba Cup έχει μία ακόμα αγωνιστική και εκεί θα κριθούν όλα. Εύχομαι του χρόνου, στην όμορφη αυτή διοργάνωση να υπάρχει και Ελληνική παρουσία.

Καλησπέρα και
Καλή τύχη σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…