Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Στο Πόρτλαντ ο Γαλάνης

Στο Πόρτλαντ ο Γαλάνης

Γαλάνης, Μπίλαπς

Ο κόουτς Γαλάνης και το καθιερωμένο ταξίδι του.

Είναι από τους ανθρώπους, που τους αρέσει να επιμορφώνονται. Είναι από τους ανθρώπους, που ζουν για το μπάσκετ. Είναι από τους ανθρώπους, που το ταξίδι στην Αμερική δεν είναι επιπλέον έξοδο (είναι, αλλά δεν το κάνουμε θέμα), αλλά ανάσα αθλητικού πολιτισμού. Ο Δημήτρης Γαλάνης δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στη Μέκκα του μπάσκετ.

Αποδέχθηκε την πρόσκληση του φίλου του, Ντέιβιντ Άντκινς (Director of Skill Development) κι επισκέφθηκε τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ο κόουτς Γαλάνης είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον «Legend» των Ντιτρόιτ Πίστονς και νυν προπονητή του Πόρτλαντ, Τσόνσι Ρέι Μπίλαμπς.

«Η αλήθεια είναι πως, παρότι σχεδόν κάθε χρόνο πηγαίνω στις ΗΠΑ, κάθε φορά νιώθω σαν να είναι η πρώτη μου» μας είπε ο Δημήτρης Γαλάνης και συμπλήρωσε: «Οι Μπλέιζερς είναι εξαιρετικός οργανισμός κι αυτό δεν περιμένετε να το ακούσετε από μένα.

Αυτό που έχω να συνεισφέρω είναι πως από την πρώτη μέρα, ο τρόπος με τον οποίο σε αγκαλιάζουν, σε κάνει να νιώσει άνετα και πως δεν έκανες λάθος, που αποφάσισες το ταξίδι. Ο κόουτς Μπίλαπς με πήρε στο γραφείο του, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις γι’ αυτό που αγαπάμε».

Συγκλονιστικά απλός και προσιτός

Ο κόουτς Γαλάνης εντυπωσιάστηκε από τον «θρύλο» του ΝΒΑ. «Είναι απίστευτο, ένας άνθρωπος που είναι πραγματικός «Legend», να σε ακούει να του μιλάς για μπάσκετ. Απλός, προσιτός, ευδιάθετος, είναι πραγματικό σχολείο, κάθε λεπτό, που περνάς δίπλα του». Αλλά δεν ήταν ο μόνος…

«Ο Σκοτ Μπρουκς, που ήταν χρόνια πρώτος προπονητής σε Οκλαχόμα και Ουίζαρντς, είναι τώρα άμεσος συνεργάτης του. Μιλήσαμε, μου εξήγησε πως το… μυστικό δεν είναι ότι το Πόρτλαντ διαθέτει ταλαντούχους, εξαιρετικούς νέους αθλητές, αλλά πως νιώθουν την ομάδα ως οικογένεια» υποστήριξε ο Δημήτρης Γαλάνης και συμπλήρωσε:

«Η παρουσία του Ντέμιαν Λίλαρντ είναι ηγετική κι εκτός παρκέ. Ήταν ο πρώτος, που ήρθε να χαιρετίσει. Αυτός είναι πρώτος σε όλα, αυτός δίνει το σύνθημα κι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Όντως ήταν εμπειρία για μένα, ο τρόπος που λειτουργεί ένας τόσο σημαντικός οργανισμός».

Η διαδρομή… Θεσσαλονίκη – Πόρτλαντ, με ενδιάμεση στάση στη Νέα Υόρκη κι όχι μόνο, ήταν και κουραστική, και πολυέξοδη, όμως «το μπάσκετ είναι ζωντανός οργανισμός, που διαρκώς εξελίσσεται. Δεν μπορείς να μένεις σε αυτά που ήξερες, γιατί θα σε ξεπεράσει. Άξιζε τον κόπο, νιώθω γεμάτος, με νέες ιδέες, αναπροσαρμόζοντας την αντίληψη για το σπορ και το πώς λειτουργεί μια ομάδα, προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια» μας είπε ο κόουτς Γαλάνης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…