Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Το ΝΒΑ τελείωσε, η φούσκα έκλεισε

Το ΝΒΑ τελείωσε, η φούσκα έκλεισε

spoelstra eric maiami

Η προπονητική δεν αποτελεί καθόλου εύκολη δουλειά και πάντα πίστευα ότι η προσέγγιση, η φιλοσοφία, η πρακτική εξάσκηση και η νοοτροπία των προπονητών οδηγεί το Basketball. Παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια της φούσκας, κάποια και σε επανάληψη, κάποια τα ανέλυσα, κράτησα τις δικές μου σημειώσεις.

Αυτό που με ξεπέρασε, ήταν πραγματικά οι δηλώσεις του κόουτς Έρικ Σποέλστρα. Δεν μίλησε για διαιτησία, δεν αναφέρθηκε σε δικαιολογίες, δεν έκανε καμία αξιολόγηση (κατά το δοκούν , όπως συνηθίζεται..) της πορείας της ομάδας του.

Έμεινε για λίγο σιωπηλός, του έφυγε κάποιο βοερό κλάμα, δείγμα της τεράστιας πίεσης που απορρόφησε και διαχειρίστηκε 4 μήνες και μίλησε. Μίλησε για την τεράστια εμπειρία που μοιράστηκε με τους Λέικερς και όλες τις άλλες ομάδες, θεώρησε ιστορικό το γεγονός της φούσκας, άκρως διδακτικό και ευχαρίστησε τον οργανισμό του ΝΒΑ, τους πάντες (Σύνδεσμο Παικτών, Διαιτητές κ.α.) για τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ, να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους, χωρίς κρούσματα, με ασφάλεια και απόλυτη προσήλωση στο στόχο τους.

Μιλώντας για την ομάδα του αναφέρθηκε μόνο στην αφοσίωση όλων και κλείνοντας, ίσως και λίγο συναισθηματικά φορτισμένος, επέκρινε τον εαυτό του γιατί «δεν βρήκα τρόπο να τελειώσουμε τη χρονιά με νίκη»… Ξέρετε η προπονητική είναι… αρρώστια, εξάρτηση, μα εμπεριέχει και τεράστια ικανοποίηση. Για όσους την ασκούν σωστά.

Το ΝΒΑ και τα μέλη του αφοσιώθηκαν στο πλάνο της φούσκας. Το αποφάσισαν και το υλοποίησαν. Με πίστη. Έκατσαν σε ένα τραπέζι όλοι οι φορείς, αξιολόγησαν την επιδημιολογική κατάσταση και προχώρησαν τις σκέψεις τους. Το αποτέλεσμα σημαντικό. Και αν κάποιοι λοιδορούν και λένε για χαμηλή τηλεθέαση, ίσως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μαζέψουν τη γλώσσα τους με όσα συμβαίνουν στην Ευρωλίγκα, στην Τσεχία σταμάτησαν για 2 εβδομάδες, τους συχνούς τραυματισμούς και τη χαμηλή απόδοση των αθλητών μετά από μήνες αποχής.

Το σημαντικό από το πνεύμα του κόουτς Έρικ Σποέλστρα, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κοιτάνε τις μεγάλες εικόνες, αντιμετωπίζουν τα γεγονότα ως μία συνέχεια και το πιο σημαντικό ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ BASKETBALL. Ίσως αυτό είναι δύσκολο να κατανοηθεί από κάποιους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το e-basket για τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε και να αποτυπώνονται προπονητικές προσεγγίσεις των αγώνων του ΝΒΑ.

Εύχομαι καλή αρχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, υγεία και ασφάλεια σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • basketball

    To Basketball του προπονητή

    Δεν ήταν απλά ένας προπονητής. Δεν ήταν απλά ένας άνθρωπος που επηρέασε την εξέλιξη του μπ…
  • LEBRON POPOVICH

    Καλή Χρονιά αγαπητοί συνάδελφοι

    Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Καλή χρονιά στους φίλους συναδέλφους προ…
  • thumbnail BBC32400041FF448BE242A1F29B7ADF1

    Cancel Culture

    Δύο ομάδες παίζουν στους τελικούς και σίγουρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται εκεί, μα όλες ο…
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…