Κεντρική Ψαγμένα To Basketball του προπονητή

To Basketball του προπονητή

basketball

galanis dimitris small1Δεν ήταν απλά ένας προπονητής. Δεν ήταν απλά ένας άνθρωπος που επηρέασε την εξέλιξη του μπάσκετ. Δεν ήταν απλά ένας Coach που ανέδειξε αθλητές και έδωσε υπεραξία σε ομάδες. Ήταν η επιτομή του όρου «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ».

Ήταν «boss»,απόλυτα αφοσιωμένος, ενημερωμένος, αυθεντικός στους λογαριασμούς του, δεν επέτρεπε εκπτώσεις, αλλοιώσεις , παρεμβάσεις. Είχε αυστηρές αρχές, αξίες και οδήγησε πολλούς αθλητές στο ΝΒΑ. Έτσι πορεύτηκε στη ζωή του, αυτό αφήνει πίσω του. Αυτό αφήνει ως παρακαταθήκη και ως συνεχιστής των Ζεράβιτσα και Νίκολιτς.

Εμείς ως Προπονητές του Basketball,που εμπνευστήκαμε από το έργο του, συνεργαστήκαμε, μάθαμε, αυτό να θυμόμαστε ως παράδειγμα που δείχνει το δρόμο της προόδου, της εξέλιξης και της αυθεντικότητας.

Αυτός είναι ο δρόμος και της προσωπικής καταξίωσης και του προσωπικού προορισμού και του δρόμου που πρέπει να ξαναοδηγηθεί το μπάσκετ: To μπάσκετ του προπονητή ( χωρίς αστερίσκους) και των Δασκάλων του Basketball.

Αντί επιλόγου: θα παραθέσω 2 μικρά γεγονότα, με αρκετό νόημα:

Το πρώτο, την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και μιλήσαμε με τον Coach ήταν όταν ήταν στην Efes.Όταν αναφερθήκαμε στη πτώση του Basketball της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε την… μπασκετομάνα και τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της «άδειο σακί».

Το δεύτερο διαδραματίστηκε πριν περίπου έναν χρόνο στο Μέτσοβο, όταν είχαμε μία σύντομη συνομιλία με τον Βασίλη Σπανούλη. Συμφωνήσαμε, ότι άμα δεν υπήρχαν κόουτς σαν τον Ίβκοβιτς, όλη η σύγχρονη γενιά Ελλήνων αθλητών, μπορεί να μην υπήρχε ποτέ.

Καλό ταξίδι Coach ,
Σου είμαστε ευγνώμονες

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • LEBRON POPOVICH

    Καλή Χρονιά αγαπητοί συνάδελφοι

    Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Καλή χρονιά στους φίλους συναδέλφους προ…
  • spoelstra eric maiami

    Το ΝΒΑ τελείωσε, η φούσκα έκλεισε

    Η προπονητική δεν αποτελεί καθόλου εύκολη δουλειά και πάντα πίστευα ότι η προσέγγιση, η φι…
  • thumbnail BBC32400041FF448BE242A1F29B7ADF1

    Cancel Culture

    Δύο ομάδες παίζουν στους τελικούς και σίγουρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται εκεί, μα όλες ο…
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…