Κεντρική Basket League Αγώνες Κόροιβος – Ολυμπιακός 59-91

Κόροιβος – Ολυμπιακός 59-91

Spanoulis Olympiacos Koroivos

Spanoulis-Olympiacos-Koroivos

Δεύτερος αγώνας κόντρα στον Κόροιβο ίδιο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό.  Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Αμαλιάδα για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς του πρώτου γύρου των πλέι οφ αλλά ήταν το ίδιο καταιγιστικοί όπως στο ΣΕΦ και συνέτριψαν την ομάδα της Ηλείας με 91-59 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά εκεί όπου περιμένει ο Άρης.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους καθαρίζοντας ουσιαστικά τη μπουγάδα μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο. Μπορεί η χρονιά να έκλεισε με δύο ευρείες ήττες αλλά είναι κάτι παραπάνω από θετική για το νεοφώτιστο Κόροιβο ο οποίος στην παρθενική του χρονιά στην Α1 πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες φρόντισαν να θέσουν με το “καλημέρα” τον τόνο της αναμέτρησης και να ξεκαθαρίσουν ποιος είναι το αφεντικό. Έτσι με τον Ντάρντεν να ξεκινάει φουριόζος και να σημειώνει 6 πόντους, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9-0 το οποίο μέχρι το 5′ είχε γίνει 16-2! Η ψαλίδα συνέχισε να ανοίγει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς καθώς στην επιθετική εξίσωση μπήκαν και οι Χάντερ, Ντάνστον και Σπανούλης και με τη συμπλήρωση του εναρκτήριου δεκαλέπτου, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 27-11 υπέρ των φιλοξενουμένων!

Ανάλογη η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τους ερυθρόλευκους να μην αφήνουν το πόδι από το γκάζι και να σπάνε το “φράγμα” των 20 πόντων (11-32) στο 11′ με τρίποντο του Παπαπέτρου. Η συνέχεια δεν μεταβλήθηκε καθώς το παιχνίδι συνέχισε να αποτελεί παράσταση για ένα ρόλο με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όντες μπροστά με 29 πόντους (23-52) έχοντας προηγουμένως φθάσει μέχρι και το +30 (18-48 στο 18′)!

Φυσικό επόμενο ήταν, το δεύτερο μέρος να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε περισσότερο χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν τόσο ενεργή συμμετοχή στο ροτέισον. Από την άλλη ο Κόροιβος βρήκε το χώρο να παίξει καλύτερα για κάποια διαστήματα στην τρίτη περίοδο αλλά σε καμία περίπτωση να επιχειρήσει κάποια μικρή έστω επιστροφή στο ματς.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ματ Λοτζέσκι που σημείωσε 16 πόντους με 4/4 τρίποντα (!) με τον πληθωρικό Όλιβερ Λαφαγιέτ των 13 πόντων, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ να ακολουθεί ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και οι Βασίλης Σπανούλης (10π.-7ασ.), Μπρεντ Πέτγουεϊ (10π.-4ρ.-3ασ.). Εκ του Κοροίβου, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μιχάλης Γιαννακίδης με 13 πόντους τον οποίο πλαισίωσαν οι Τιμ Μπάουερς και Ντόνοβαν Κερκ με 10 πόντους έκαστος.

Διαιτητές: Γκούμας – Καλδίρης – Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 11-27, 23-52, 40-66, 59-91.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 5 (1), Γιαννακίδης 13 (3), Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 3 (1), Μπάουερς 10, Βασίλιεβιτς 2, Κανονίδης 4, Φιλιππάκος 2, Κερκ 10, Ρούμπιο 6, Γαλιώτος 4, Μπατής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 10 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 10 (2), Ντάρντεν 8 (2), Λαφαγιέτ 13 (3), Λοτζέσκι 16 (4/4 τρ.), Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…