Κεντρική Ασίστ Shadow “Έφυγε” ο Τάρπλεϊ

“Έφυγε” ο Τάρπλεϊ

roy tarpley osfp

roy tarpley-osfp

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών ο μεγάλος Ρόι Τάρπλεϊ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, του Άρη και του Ηρακλή άφησε την τελευταία του πνοή στο Άρλινγκτον του Τέξας, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια.

Ο χαρισματικός αυτός αθλητής, μπήκε στο “μαγικό κόσμο” το 1986 όταν και επιλέχθηκε στο Νο6 του Νταφτ από τους Μάβερικς και κέρδισε το βραβείο του “Κορυφαίου έκτου παίκτη” τη σεζόν 1987-88. Όμως τα πάθη του και δη το αλκοόλ και τα ναρκωτικά δεν τον άφησαν να πραγματοποιήσει την σπουδαία καριέρα που προδιαγραφόταν μπροστά του.

Έχοντας παραβεί πολλές φορές τον κανονισμό του ΝΒΑ για απαγορευμένες ουσίες αναζήτησε αλλού την τύχη του και ήρθε στην Ελλάδα το 1992 φορώντας τη φανέλα του Άρη για μια σεζόν και εν συνεχεία του Ολυμπιακού (1993-94). Με τους “ερυθρόλευκους” είχε 20.4 πόντους και 12.9 ριμπάουντ μέσο όρο, “κερδίζοντας” την προσωρινή επιστροφή του στο ΝΒΑ ξανά με τα χρώματα των Μαβς (1994-95) αλλά αποβλήθηκε εκ νέου και οριστικά οπότε επέστρεψε στη χώρα μας για να αγωνιστεί με τον Ηρακλή (1995-96). Το 1999 έκανε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Ίκαρο Καλλιθέας ενώ αγωνίστηκε ακόμα σε Ρωσία, Κίνα και Κύπρο.

Στα 280 παιχνίδια που πάτησε παρκέ στο ΝΒΑ μέτρησε 12.6 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 1.2 μπλοκ μέσο όρο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…