Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τελικά ποιος φταίει;

Τελικά ποιος φταίει;

kostaki venezia

kostaki-venezia

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα του Παναθλητικού με τον Αθηναϊκό, βγήκαμε και γράψαμε για τις διαιτητικές αποφάσεις του διδύμου Ευφραιμίδη – Παργιανόπουλου, με αποκορύφωμα το να κρατήσουν το δελτίο της Αναστασίας Κωστάκη. Ένα δελτίο το οποίο επιστράφηκε. Κι εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος.

Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς, αφού το δελτίο αθλήτριας του Αθηναϊκού κρατήθηκε από τους διαιτητές, η ίδια η Κωστάκη πήγε στην ΕΟΚ και το πήρε πίσω, χωρίς όμως παράλληλα να τιμωρηθούν οι διαιτητές που λειτούργησαν καθ’ υπερβολή, ή (ακόμα χειρότερα) κατά παράβαση κανονισμών. Ο ένας εκ των δύο έχει ορισθεί και παίζει.

Αν δεν έκαναν λάθος οι διαιτητές, τότε θα πρέπει να υποθέσω ότι η ΕΟΚ παρανόμως επέστρεψε το δελτίο στην αθλήτρια. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε ότι ο Αθηναϊκός απέσυρε την ένστασή του, κατά του κύρους του αγώνα, ίσως να έχουμε… συμψηφιστικές κινήσεις. Ίσως και όχι.

Επειδή όλα αυτά κι άλλα πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς, έρχομαι στο προκείμενο: Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι τιμωρίες των διαιτητών δεν ανακοινώνονται. Ακόμη περισσότερο δεν καταλαβαίνω γιατί οι τιμωρίες αυτές δεν ανακοινώνονται ούτε στους ίδιους τους διαιτητές!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε η ΕΟΚ να μας ενημερώσει, αιτιολογώντας και την απόφασή της να επιστραφεί το δελτίο και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στον καθοριστικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ η Κωστάκη. Η λογική “και τον σκύλο χορτάτο, και την πίτα ολόκληρη” απλά αφήνει σκιές, αλλά κι ένα αναπάντητο ερώτημα: Τελικά ποιος φταίει; Η παίκτρια του Αθηναϊκού, ή οι διαιτητές; Γιατί, δεν μπορεί, κάποιος έκανε λάθος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…