Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Απλά μαθήματα οικονομίας

Απλά μαθήματα οικονομίας

economics

economics

Αμ έτσι “πληρώνω” κι εγώ!…
Δεν γνωρίζω αν οι επιτελείς της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑ έχουν μάστερ Οικονομικών, όμως ο τρόπος με τον οποίο πληρώνουν τα χρέη τους θα μπορούσε να αποτελεί ένα ξεχωριστό μάθημα στην ειδικότητα. Ου μην και να διδάσκουν στο Χάρβαρντ, γιατί αυτά τα μαθηματικά είναι ασύλληπτα.

Προσέξτε τί έκαναν, προκειμένου για την αποπληρωμή του χρέους τους προς τους διαιτητές: Έβαλαν χαράτσι στα τουρνουά των ανεξάρτητων ομάδων και το εργασιακό πρωτάθλημα! Ζήτησαν, δηλαδή, από κάθε ομάδα να πληρώνει 10 ευρώ το παιχνίδι. Αν υπολογίσει κανείς πως γίνονται 1.500 ματς ετησίως, έχουμε ένα έσοδο της τάξης των 15.000 ευρώ!

Οι ομάδες και οι διοργανωτές των πρωταθλημάτων διαμαρτυρήθηκαν. Παράλογο; Για να περάσει το χαράτσι, με προτροπή της ΕΣΚΑ και σύμφωνη γνώμη του ΣΕΔΚΑ (παράλογο;), οι διαιτητές (όπως και οι Κριτές) συμφώνησαν να μειώσουν κατά πέντε ευρώ την αμοιβή τους. Ήτοι από 25 παίρνουν 20 ευρώ οι διαιτητές.

Στην ουσία, δηλαδή, οι ομάδες του εργασιακού και των άλλων ανεξάρτητων πρωταθλημάτων πληρώνουν τα ίδια χρήματα, αφού πρόσθεσαν 10 ευρώ υπέρ της ΕΣΚΑ (πώς λέγαμε παλιά υπέρ ανεγέρσεως Ιερού Ναού…) και αφαίρεσαν 10 ευρώ από την… καλοσύνη Διαιτητών και Κριτών (υπέρ του φιλόπτωχου ταμείου, υπέρ απόρων κορασίδων…).

Η ΕΣΚΑ, με αυτά τα έσοδα θα καλύψει το χρέος της προς τους διαιτητές. Όχι με χρήματά της, αλλά με τον μόχθο των διαιτητών, που στην ουσία αποπληρώνουν το χρέος της Ένωσης προς αυτούς, μειώνοντας τα χρήματα που έπαιρναν, για να πάρουν τα οφειλόμενα. Αυτοχρηματοδοτούνται, ή σε απλά ελληνικά χαρίζουν (γιατί περί αυτού πρόκειται) το χρέος στην ΕΣΚΑ.

Το μισό, γιατί το άλλο μισό επιδοτείται από τους Κριτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να βάλουν και διαφήμιση στην εμφάνιση των διαιτητών, ένεκα του ότι είναι επισήμως χορηγοί τους.

Speechless! Του αφώνου, που λένε και στο χωριό μου. “Δεν μεταδίδω άλλο” που θα έλεγε κι ο Χελάκης. Κι αναρωτιέμαι γιατί δεν αναθέτουμε στο προεδρείο της ΕΣΚΑ τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους; Δεν ξέρω αν οι δανειστές θα είναι εξίσου πρόθυμοι με τους Αθηναίους διαιτητές (μήπως να τους στέλναμε τον Νίκο Παπαδημητρίου;), αλλά σε κάθε περίπτωση θα είχε πλάκα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…