Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Σκούπες” ή… “τελικοί”

“Σκούπες” ή… “τελικοί”

charalabidis paok kifisia

charalabidis-paok-kifisia

Συνέχεια στη δράση για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ γίνεται αύριο (08/05) με τα δεύτερα παιχνίδια που θα κρίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, από τώρα τις πρώτες ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση και μένει να δούμε αν μας περιμένουν “τελικοί” όπου ο νικητής θα κριθεί στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Πέμπτη 8 Μαΐου

ΚΑΟΔ – Πανιώνιος
Ο ΚΑΟΔ ήταν τρομερά ανταγωνιστικός για τρία δεκάλεπτα, στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, βρίσκοντας τις “απαντήσεις” στα περισσότερα “προβλήματα που το έβαζε ο Πανιώνιος αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους “λυγίζοντας” στην τελευταία περίοδο. Πλέον, επωφελούμενος τη μεγαλύτερη δυναμική που του προσδίδει η “καυτή” του έδρα, θέλει να φέρει στα ίσα τη σειρά και να διεκδικήσει την πρόκριση στο κλειστό της Νέας Σμύρνης το Σάββατο (10/05). Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε εξαιρετικός αμυντικά στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς ενώ το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά και του προσέδωσαν το κάτι παραπάνω. Πάει στη Δράμα με σκοπό το 2-0 για να καθαρίσει την υπόθεση-πρόκριση από τώρα και να ριχτεί στις “μάχες” με τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη φάση των πλέι οφ. Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όμως στην έδρα του ΚΑΟΔ, όπου είχε χάσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Κλειστό: ΔΚΓ “Δημήτρης Κραχτίδης”
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Σταματόπουλος

Άρης – Ολυμπιακός
Ο Άρης ελπίζει στην έκπληξη φέρνοντας τη σειρά στα ίσα για να επιστρέψει στο ΣΕΦ, αλλά βάσει της πρώτης αναμέτρησης κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ δύσκολο. Ο Άρης σημείωσε μόλις 44 πόντους σε όλο το ματς όντας εγκλωβισμένος στην εξαιρετική άμυνα των “ερυθρολεύκων” δείχνοντας “πελαγωμένος”. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από την άλλη, μοίρασε το χρόνο σε όλους τους παίκτες, ξεκουράζοντας τα βασικά γρανάζια εν όψει τελικών και δίνοντας παράλληλα εμπειρίες στα νέα παιδιά της ομάδας.
Κλειστό: Nick Gallis Hall
Ώρα: 17:30
Διαιτητές: Μάνος, Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος

Απόλλων Πάτρας – Παναθηναϊκός
Ο Απόλλων Πάτρας θα προσπαθήσει να εμφανιστεί περισσότερο ανταγωνιστικός αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό για τρίτη φορά μέσα σε 5 μέρες και δεύτερη στην έδρα του (είχαν συγκρουστεί για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας). Πόλυ δύσκολο να καταφέρει την έκπληξη με τους “πράσινους” να θέλουν να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την πατρινή ομάδα και να παρουσιαστούν όσο γίνεται πιο έτοιμοι και ξεκούραστοι εν όψει των μεγάλων τελικών με τον Ολυμπιακό. Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους όπως στον μικρό, Γιώργο Διαμαντάκο.
Κλειστό: Περιβόλα
Ώρα: 20:00
Διαιτητές: Σώμος, Μητσόπουλος, Μπίκας

Νέα Κηφισιά – ΠΑΟΚ
Εξαιρετικό παιχνίδι, όπως αναμενόταν, διαδραματίστηκε στο πρώτο ματς της σειράς στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εν τέλει τη νίκη αλλά την Κηφισιά να καταθέτει, για ακόμα μια φορά, τα διαπιστευτήρια της κοντράροντας τον στα ίσα και πλησιάζοντας τη νίκη σε αρκετές περιπτώσεις αλλά δεν πρόλαβε να κάνει το μπρέικ. Το τελικό 70-66, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η Κηφισιά θέλει να ισοφαρίσει, έχει αποδείξει ότι μπορεί, και να επιστρέψει στο “Παλατάκι” για να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την πρόκριση σε ένα παιχνίδι “τελικό”.
Κλειστό: ΚΓ Ζηρίνης
Ώρα: 20:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Φούφης, Μπήτης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …