Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τέτοιος πανικός κορίτσια;

Τέτοιος πανικός κορίτσια;

obradovic proponisi3

obradovic-proponisi3

kogasΗ δημοσιογραφία, έτσι όπως εγώ την έμαθα, διέπεται από αρχές. Βασική αρχή είναι πως όταν κάποιος γράψει μια είδηση (ή “είδηση“) έχει αυτός την ευθύνη να αποδείξει την αλήθεια του κειμένου του. Δεύτερη σημαντική αρχή είναι πως δεν διαψεύδουμε κείμενα που έχει γράψει άλλος. Επειδή απλά, η απόδειξη της αλήθειας έγκειται στην πρώτη αρχή που περιέγραψα, άρα δεν συντρέχει λόγος.

Αίφνης αρκετοί έδειξαν σπουδή να “ακυρώσουν” την είδηση που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γράψαμε, ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έρχεται για πρώτη και τελευταία φορά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ και πως το καλοκαίρι θα επιστρέψει στη “μεγάλη του αγάπη“.

Τέτοιος πανικός κορίτσια;

Το δικό μας ρεπορτάζ αυτό λέει. Και κρίνεται. Και θα κριθεί. Όπως κάθε ρεπορτάζ που καθημερινά κάνουμε. Αν το δικό σας λέει κάτι διαφορετικό, καταγράψτε το. Θα μου πείτε “πού να το γράψουμε“; Στο facebook, αφού μόνο για εκεί είσαστε ικανοί, μπας και τσιμπήσετε κανένα like και νιώσετε “δημοφιλείς παπάρες“, όπως λέει κι ο Μιχάλης.

Γιατί ευδοκιμεί ένα καινούριο φρούτο, των σχολιαστών του facebook, αυτών που δεν έχουν κάνει ρεπορτάζ στη ζωή τους, αυτών που έκαναν καριέρα γιατί κάποιος από το σόι τους ήταν σε κλαδική και τρύπωσαν στην ΕΡΤ, προσβάλλοντας με την παρουσία τους, εκείνους που είναι αληθινοί δημοσιογράφοι. Και είναι η μεγάλη πλειοψηφία, οι αληθινοί δημοσιογράφοι.

Άλλοι πάλι μπήκαν στη… μηχανή του χρόνου και μας έψεξαν (κομψά) γιατί τσιμπήσαμε από τις φωτογραφίες που έβγαλαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παρότι εμείς είχαμε καταγράψει το ρεπορτάζ μας από το πρωί. Πρωθύστερα λειτουργήσαμε, είχαμε δει τη φωτογραφία να ‘ρχεται κι είπαμε να γράψουμε κάτι, να περάσει η ώρα.

Ο Ζοτς πουλάει. Το γνωρίζουν όλοι. Το ξέραμε κι εμείς, γι’ αυτό κι από τη στιγμή που μάθαμε την είδηση, πέρασαν αρκετές μέρες για να αποφασίσουμε να πάρουμε το ρίσκο. Γιατί κάθε τέτοια είδηση εμπεριέχει ρίσκο. Ακόμα κι όταν έχεις 100% εμπιστοσύνη στις πηγές σου.

Με ρώτησαν πολλοί φίλοι, που κατέκλυσαν με μηνύματα το ηλεκτρονικό “γραμματοκιβώτιο” μου: “Δεν έχει συμβόλαιο ο Ομπράντοβιτς;“. Θαρρώ πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη, που να γνωρίζει τί σημαίνει η λέξη “μπάσκετ” και να μην ξέρει ότι ο Σέρβος έχει κλειστό διετές. Και;

Τα συμβόλαια είναι για να σπάνε. Άλλωστε κι ο Αργύρης Πεδουλάκης κλειστό τριετές είχε. Αν δεν θέλει ο κόουτς, ή η ομάδα το χαρτί σκίζεται με τη μία. “Μα είπε ότι θα το τηρήσει” είναι ο αντίλογος. Περίμενε κανείς ότι θα βγει σήμερα ο Ζοτς και θα πει “γυρίζω στον Παναθηναϊκό“;

Σοβαροί να είμαστε. Εμείς πήραμε το ρίσκο. Θα κριθούμε γι’ αυτό. Και το κάναμε για έναν λόγο: Γιατί μετά την αποψινή μυσταγωγία, μετά από αυτά που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και που θα είναι πρωτόγνωρα για όλο τον μπασκετικό κόσμο, δεν θα υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την επόμενη μέρα του Ζοτς και του Παναθηναϊκού.

Εμείς γνωρίζουμε (έτσι πιστεύουμε κι επιμένουμε) ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Απόψε θα μιλήσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που θα “υποχρεώσει” τα δύο μέρη να ενωθούν εκ νέου σε σάρκα μία. Μόνο που θα επιχειρήσει (ο κόσμος) να παραβιάσει ανοιχτή πόρτα, αφού Γιαννακόπουλος και Ομπράντοβιτς έχουν ευθυγραμμίσει την πορεία τους.

Υ.Γ.: Το σημαντικότερο είναι πως ο Σέρβος θα επιστρέψει χωρίς τον συρφετό, όπως έγραψα και χθες.

Υ.Γ.1: Είναι κρίμα που το συγκεκριμένο ματς μεταδίδεται από “συνδρομητικό κανάλι“, αλλά από την άλλη είναι ευτύχημα που οι εξαιρετικοί συνάδελφοι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το ρεπορτάζ των πάγκων, καταλαβαίνουν αυτά που ακούνε και δεν θα λένε άλλα αντί άλλων

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…