Ξεχωρίστε το

tsagkronis new

tsagkronis-new

Ηράκλειο, αποστολή
kogasΈχουμε συμπληρώσει 24 ώρες στο νησί του τελικού, στο Ηράκλειο, την… πρωτεύουσα του μπάσκετ γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά συνάμα και την πόλη που έχει αναλάβει δύο τεράστιες εκδηλώσεις εθνικού ενδιαφέροντος. Φαντάζομαι πως και στην Ξάνθη να γίνονταν ο τελικός, δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά…

Ανεξάρτητα με το αν το γήπεδο θα είναι (ασφυκτικά) γεμάτο, ο τόπος ΔΕΝ κινείται σε ρυθμούς τελικού. Δεν υπάρχουν αφίσες, πανό, εικόνες στην πόλη που να παραπέμπουν στο μεγάλο γεγονός. Και, βέβαια, μόνο τους ανθρώπους που ασχολούνται από την πλευρά της Κρήτης με το event δεν πρέπει να κακίσουμε.

Αν και δεν έχουμε τις… καλύτερες σχέσεις, είδαμε τον Τάκη Τσαγκρώνη σε μια από τις βόλτες μας. Ψάξαμε και μάθαμε ότι έχει έρθει από την Πέμπτη στο νησί και πως έχει δώσει λύσεις σε αρκετά ζητήματα που προέκυψαν. Δεν είδαμε άλλους. Όχι χθες. Πιθανόν και να είναι εδώ, εμείς δεν τους είδαμε. Και στις ερωτήσεις μας, δεν αναφέρθηκαν άλλα ονόματα… Σημαίνει πολλά και τίποτα.

Κάθε τελικός πρέπει να είναι μια γιορτή για το μπάσκετ. Κι η γιορτή δεν γίνεται μόνο στο γήπεδο, αλλά στους δρόμους, στην πόλη, με αφίσες, με πανό, με ενημέρωση, με event. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη περιορισμού των εξόδων, αλλά υπάρχουν και ανέξοδοι τρόποι για να οδηγηθείς αν όχι σε όλα όσα προαναφέραμε, σε ένα ικανοποιητικό αριθμό εξ αυτών.

Η άποψή μου, όμως, είναι πως δεν μπορεί η Επιτροπή Πρωταθλήματος να διεξάγει παράλληλα κι έναν τελικό Κυπέλλου (κι ολόκληρη τη διοργάνωση). Το Κύπελλο, καλώς ή κακώς, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της ΕΟΚ και έπρεπε να έχει αίγλη.

Μήπως είναι η στιγμή να αναλάβει μια Επιτροπή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο το Κύπελλο, να μην έχει άλλες παράλληλες δράσεις και σκέψεις, ώστε να αφιερωθεί μόνο στην άρτια τέλεσή του;

Γιατί, αν υπήρχε τέτοιος διαχωρισμός, θα καταλάβαιναν (για παράδειγμα) ότι να δώσεις 40 προσκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου, που αποτελείται από 49 μέλη, δεν είναι ό,τι πιο λογικό έχεις πράξει.

Όχι πως θα κριθεί από αυτό η επιτυχία του αγώνα και της εκδήλωσης, αλλά είπαμε: το Ηράκλειο έχει μπροστά του δύο τεράστιες διοργανώσεις και δεν περισσεύει κανείς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…