Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Μ’αρέσουν τα δύσκολα”

“Μ’αρέσουν τα δύσκολα”

akepsimaidis marousi

akepsimaidis-marousi

Από τον ΚΑΟΔ και την Α1 στον Φίλιππο Βέροιας και την Α2. Ο Λευτέρης Ακεψιμαϊδης γνωρίζει καλά τα κατατόπια της κατηγορίας αυτής και με την εμπειρία του, αλλά και την μαχητικότητα του θα αποτελέσει φέτος ένα από τα βαριά χαρτιά της ομάδας της Βέροιας στην παρθενική της συμμετοχή στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ. Μια κατηγορία που δεν είναι άγνωστη στον 28χρονο γκαρντ, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα του Ερμή Λαγκαδά αλλά και του Ηρακλή την τριετία 2007-2010.

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν o Θεσσαλονικιός γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr για την προετοιμασία, τους στόχους της ομάδας, τον Γιάννη Γκίμα, αλλά και το πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Ακεψιμαϊδη.

Θα ήθελα να μου πεις για το χρονικό της μεταγραφής σου και τι προσδοκίες έχεις.
“Αρχές Ιουλίου έκλεισα στην ομάδα. Οι προσδοκίες μου είναι σύμφωνες και με τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία έχουν εμπειρία. Δηλαδή να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα φέτος και να έχουμε μια καλή χρονιά”.

Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία επέλεξες τον Φίλιππο Βέροιας;
“Τα κριτήρια ήταν πως από την αρχή έγινε μια καλή προσπάθεια. Με προσέγγισαν με καλό τρόπο. Είδα και τις υπόλοιπες κινήσεις, οι οποίες είναι καλές καθώς ήρθαν παίκτες με εμπειρία και αυτός ήταν ένας λόγος παραπάνω για να έρθω”.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα ποιες είναι;
“Οι εντυπώσεις είναι καλές. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μια σαφή εικόνα μετά από 1 μήνα και κάτι προετοιμασίας καθώς η δουλειά θα φανεί στην συνέχεια”.

Η προετοιμασία πως έχει κυλήσει;
“Ήταν σκληρή η προετοιμασία με πολλά φιλικά, προπονήσεις απανωτές. Το διάστημα που χρειάζεται για να δεθούμε όλοι οι παίκτες είναι αρκετό, καθώς είμαστε στην ομάδα 8-9 νέοι παίκτες”.

Η συνεργασία σου με τον Γιάννη Γκίμα πως είναι;
“Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μαθαίνω εγώ από αυτόν, μαθαίνει κι αυτός και μακάρι όλη την χρονιά να έχουμε μια άριστη συνεργασία”.

Είσαι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας. Αυτό είναι κίνητρο για σένα;
“Σίγουρα, για εμένα είναι κίνητρο αυτό. Θέλω να καταφέρουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Αυτό θα έρθει μέσα από σκληρή δουλειά ώστε να πετύχει η ομάδα τις προσδοκίες που έχει, οι οποίες είναι μεγάλες”.

Είσαι έτοιμος να ηγηθείς της προσπάθειας;
“Όπως είπα και πριν είναι πρόκληση για μένα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να αναδειχθεί η ομάδα. Μ’αρέσουν τα δύσκολα και θέλω να πετύχω”.

Το πρωτάθλημα της Α2 πως το κρίνεις;
“Νομίζω είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αρκετές ομάδες έκαναν πολύ καλές κινήσεις. Αυτό δείχνει πως θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Ελπίζω από την μεριά μου να γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα και να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της”.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;
“Πρώτα απ’ όλα να στηρίξει την ομάδα, τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και υποσχόμαστε πως θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι επί ίσοις όροις για τη νίκη”.

Τι στόχους έχεις για το μέλλον;
“Αυτή τη στιγμή συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας, να πάει καλά στο πρωτάθλημα δηλαδή. Όταν μια ομάδα πάει καλά οι ατομικοί σου στόχοι ταυτίζονται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…