Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Θέλουμε το βήμα παραπάνω”

“Θέλουμε το βήμα παραπάνω”

nipergialis

ÇÑÁÊËÅÉÏ-ÊÏÑÏÉÂÏÓ

Από το 1985 βρίσκεται στην Αμαλιάδα και πιο συγκεκριμένα στον Κόροιβο, στον οποίο πλέον είναι προπονητής. Ο λόγος για τον Βασίλη Νιπεργιάλη, ο οποίος έχει στα χέρια του υλικό, το οποίο είναι ικανό να οδηγήσει την ομάδα της Αμαλιάδας στην άνοδο.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πρεμιέρα κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, την προετοιμασία, το ρόστερ, ενώ έκανε αναφορά και στο πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Νιπεργιάλη στο sepk.gr:

Αρχικά, μίλησε για το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον Ερμή: “Πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες και γνωρίζουμε καλά ότι κρύβει παγίδες. Εμείς πιστεύω έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλες αυτές τις ημέρες ώστε να πάμε με στόχο τη νίκη. Τα παιδιά θα δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και ετοιμότητα και χωρίς να υποτιμούμε τον Ερμή θα ταξιδέψουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι“.

Για την προετοιμασία: “Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα με τον Χαρισμίδη, όμως τα υπόλοιπα παιδιά ακολούθησαν το πρόγραμμα κανονικά. Ο Τάσος έχει μπει πλέον σε κανονικό πρόγραμμα και ελπίζουμε σύντομα να βρει τον καλό του εαυτό και αγωνιστικό ρυθμό. Οι συνθήκες στην προετοιμασία ήταν πολύ καλές και τα παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τον Κολοσσό μας βοήθησαν πολύ. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία, καθώς τα παιδιά είχαν διάθεση αποδεικνύοντας ότι η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες που είναι 100% επαγγελματίες”.

Για το ρόστερ: “Αν είχαμε το φετινό ρόστερ πέρσι θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί για την άνοδο, όμως φέτος όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πολύ. Περιμένω ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, στο οποίο οι ομάδες που θα ανέβουν θα έχουν περισσότερες ήττες από πέρσι. Εμείς πιστεύω έχουμε προετοιμαστεί καλά και με οδηγό την περσινή σεζόν όπου τερματίσαμε 4οι θα θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα γιατί το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία ομάδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (τύχη, τραυματισμοί). Το σίγουρο είναι ότι θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά γιατί ξέρουμε ότι έχουμε την ποιότητα ως ομάδα να ζητάμε τη νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο και σε κάθε έδρα”.

Για την εμπειρία που έχει η ομάδα: “Η εμπειρία στην Α2 είναι σημαντικός παράγοντας κι αυτό φάνηκε πέρσι όπου οι δύο ομάδες που ανέβηκαν είχαν τα πιο έμπειρα παιδιά σε συνδυασμό με καλά προπονητικά επιτελεία. Εμείς διαλέξαμε να αποκτήσουμε τον Νίκο Κακλαμάνο που είναι από την Αμαλιάδα και αποτελεί μία σημαντική προσθήκη. Καταφέραμε να αποκτήσουμε επίσης τους Χαρισμίδη και Γκιούλεκα που εκτός από έμπειροι είναι και άψογοι επαγγελματίες με πολλές ανόδους στο βιογραφικό τους.

Για εμάς σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στήριξη του κόσμου που δείχνει ότι θα είναι και φέτος κοντά μας. Τον ευχαριστούμε γιατί στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου γέμισε το γήπεδο κι ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας βοηθούν έχοντας πάντα υπομονή όντας δίπλα μας στις νίκες και στα άτυχα αποτελέσματα. Στο τέλος θα τους δικαιώσουμε”.

Για το πρωτάθλημα της Α2: “Θα είναι πολύ ισχυρότερο από το περσινό. Δεν βλέπω καμία αδύναμη ομάδα και κανένα εύκολο διπλό. Αν δεν προσέξεις ακόμα και εντός έδρας μπορείς να πάθεις ζημιά από οποιονδήποτε αντίπαλο. Γενικά περιμένω ένα πρωτάθλημα συναρπαστικότερο από τα προηγούμενα τόσο στη μάχη της ανόδου όσο και σε αυτή της ουράς, καθώς το επίπεδο είναι πιο υψηλό και θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι έδρες. Όποιος κρατήσει την έδρα του και κάνει κάποιες καλές εκτός έδρας νίκες θα έχει τον πρώτο λόγο σε άνοδο ή σωτηρία.

Όπως και να έχει πάντως εύχομαι σε όλες τις ομάδες υγεία και οι αγώνες να διεξαχθούν σε ωραίες ατμόσφαιρες γιατί αυτό έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ. Δεν χρειαζόμαστε πλέον οπαδούς σε θέση μάχης. Μακάρι οι καλύτεροι να κερδίσουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…