Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ζόρια για τον Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ελληνικού μπάσκετ κάνει το επόμενο βήμα του. Το αντίθετο. Θέλουμε να τον δούμε να διαπρέπει ως προπονητής, αλλά επειδή είναι υποχρέωσή μας να ψάχνουμε, αναδείξαμε ένα θέμα, που θα το έβρισκε μπροστά του (δείτε εδώ).

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) προχώρησε σε ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Τι λέει επί της ουσίας για τον Σπανούλη; Γιατί μην γελιέστε. Το γράψαμε και το είπαμε κι από τον «αέρα» του over FM. Το θέμα, από τη στιγμή που βγήκε, απασχόλησε πολύ σοβαρά τη διοίκηση του Συνδέσμου.

Λέει ότι θα τηρήσουμε τη νομιμότητα, χωρίς διάθεση να κλείσουμε την πόρτα στον Σπανούλη και κάθε Σπανούλη. Είναι χαρακτηριστική (και προσεκτική) η έκφραση: «Στο πνεύµα που το καταστατικό µας επιτάσσει, υπογραµµίζουµε πως ο Σύνδεσµος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, όχι µόνο δεν τίθεται απέναντι σε κανέναν συνάδελφο ή εν δυνάµει συνάδελφο, αλλά αντιθέτως τείνουµε χείρα βοήθειας προς την διευκόλυνση οποιασδήποτε δυσκολίας µπορεί να προκύψει, πάντα όµως υπό τον πρίσµα της νοµιµότητας, στο οποίο όχι µόνο είµαστε υποχρεωµένοι αλλά συνειδητά έχουµε επιλέξει να υπηρετούµε».

Τι θα γίνει με τον Σπανούλη

Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι πως κανείς δεν απορρίπτεται, κανείς δεν μένει εκτός, αλλά δεν θα κάνει πίσω (ο ΣΕΠΚ) σε θέματα νομιμότητας. Και κάπου εδώ υπάρχει αδιέξοδο, καθώς όλοι θέλουμε να δούμε τον Σπανούλη στους πάγκους (και θα τον δούμε), θέλουμε παράλληλα να τον δούμε με… δόξα και τιμή.

Τη λύση, το γράψαμε στον επίλογο του πρώτου μας άρθρου, καλείται να δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης με μια φωτογραφική διάταξη. Δεν υπάρχει άλλος δόκιμος τρόπος, καθώς ακόμα κι αν ξεκινούσε αύριο το πρωί σχολή (δεν είναι τόσο απλό), θέλει το λιγότερο έξι μήνες για να ολοκληρωθούν τα μαθήματα και να δοθούν τα διπλώματα.

Δεν είναι κακό να υπάρξει φωτογραφική διάταξη, για μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα. Κακό είναι να δηλώνεται ως «μεταφραστής», ή «στατιστικολόγος», κακό είναι να βρίσκεται στη διάθεση καθενός, που θα μπορεί να κάνει ένσταση. Όπως επίσης καλό είναι μέχρι να λυθεί το θέμα, να υπάρξει στο προπονητικό τιμ κόουτς με δίπλωμα Α’ κατηγορίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η ταινία των τελικών της Basket League (vid)

Η ταινία των τελικών με την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με μαγικό…